Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ужасно ЗЛО се НАДИГА в България! Борисов не го спира! Вижте шокиращите причини!

Колкото по-дълго стои на върха на властта третият кабинет на Борисов, толкова повече се увеличават заплахите за българските граждани и за България.

За последните 8 години управление на ГЕРБ, икономиката съвсем изчезна и държавата е принудена да взема заем след заем, за да закрепи криво ляво, поне най-важните държавни дейности като здравеопазване и  образование.

Лошото е, че за тези дейности се плаща от държавния бюджет, но здравето на българите е под нулата, образованието е разрушено, а мафиотски кланове се бият на всяка крачка по черноморските курорти и в София.

Накъдето и да погледнеш, навсякъде се води необявена от никого, но затова пък много по-кървава и безпощадна война. Мафиоти се бият един срещу друг кой да води бащината дружина и най-вече кой да заграби повече от другия. Дебеловратите момчета не си поплюват и когато се наложи скачат и срещу полицията. Нищо не ги спира. Най-малко пък Валери Симеонов може да ги спре, въпреки геройските пози, които заема.

До каква степен кабинетът Борисов е безпомощен, можем да си представим от едно куриозно изказване на вътрешният министър Валентин Радев.

Вчера той се ожали пред медиите, че джигитите го подминавали  по магистралите с такава огромна скорост, та министърът имал чувството, че е пътен знак. Виждате ли докъде е стигнала държавата ни. МВР министърът плаче на вестниците, вместо да се захване за работа и да изчисти бесните шофьори от пътища и магистрали.

Не знаем дали полицай № 1 е съобразил или не, че прави голям гаф и топи шефа си Борисов, задето не е взел досега необходимите мерки да спре касапницата по пътищата, но Валентин Радев заяви, че смъртта по шосетата се увеличава право пропорционално на увеличаването на шосейните пилоти. И от 2009 г. досега тенденцията е към непрестанно нарастване на катастрофите с убити и ранени.

Глобите за шофиране с превишена скорост се увеличават, но джигитите на пътя изобщо не стават по-малко. Точно обратното. Грамадни джипове „Чероки“ 4 х 4 и всякакви други разновидности, фучат с бясна скорост не само по магистралите, но и в центъра на самите градове. Те изпреварват, без да спазват никакви знаци и маркировка,  правят си „слаломи“ между колите, но няма кой да ги спре. Глобите пък изобщо не ги плашат, защото това са мамини момченца и момиченца, чиито тейковци са хора с големи финансови възможности.

Те препускат на мощните си коли със смъртоносна скорост, без да ги е грижа, че застрашават здравето и живота на десетки хиляди хора, които също се движат по улиците и пътищата. Много често застрашените и жертвите на тези пътни джигити са деца и възрастни хора, които с нищо не са виновни, че по нещастна случайност са се озовали точно пред гумите на смъртоносните возила.

Трагична и злощастна е всяка смърт на пътя. Но особено трагично е, когато загиват деца, за които животът едва е започнал. Те са жертви на властническото безхаберие. И още по-лошо – на лъжите на властниците.

Защото когато всеки политик тръгне да се кандидатира за някакъв властови пост, той вади голямата торба с неизпълними обещания. И щедро започва да омайва своите избиратели, разказвайки им за „светлото“ и „сияйно“ бъдеще, което ги очаква.

Ако знаеха хората, че това бъдеще, в много случаи енищета и мизерия, ранна смърт от болести или недохранване…Или пък трагична и още по-ранна смърт под гумите на някое скъпарско возило, то избирателите никога нямаше да гласуват за тези политици, които години наред стоят във властта, но нищо не правят, за да решат наболелите проблеми на държавата и гражданите.

Но защо все пак се вихри така безпощадно войната по пътищата? Имаме контролни органи в лицето на КАТ и МВР. Имаме законова база, с която да бъдат наказвани нарушителите. Имаме адвокати, прокуратура и съд, които да установят кой е виновен и в каква степен. Но…по пътищата се валят трупове.

И това е така, защото както казва гениалният руски писател Фьодор Михайлович Достоевски –  „ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА, но НАКАЗАНИЕ НЯМА“. А наказанието липсва по една единствена и твърде ясна причина. Вилнеещите по улиците джигити много трудно могат да бъдат наказани, защото са НЕДОСЕГАЕМИ. Защото те или техните мами и татковци имат много пари. Или много власт. Или и двете заедно.

А пари и власт в неограничени количества им дава не друг, а системата, в която живеем от 27 години. Капитализмът е коренът на злото. Понеже прави богатия всесилен като бог, а бедния превръща в роб. И докато съществува тази тиранско-деспотска система, нищо няма да бъде прекратено.

Нито войната по пътищата, нито издевателствата и явния геноцид над стотици милиони и милиарди хора по цялата земя. И като капак на всичко, на смяна на традиционния капитализъм идва глобалният  империализъм. Който се сили да потопи света в една още по-черна нощ на безумието. Безумието на религиозните сблъсъци. Безумието на войните. Безумието на ядрения апокалипсис.

Затова изводът се налага от само себе си. Днешната негодяйска система, която безмилостно експлоатира всеки човек, трябваше отдавна да изчезне. За да отстъпи място на общество, в което истинската ценност са хората, а не парите.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!