Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивши соцдържави искат разследване на престъпленията на комунизма, България не е сред тях

Да не забравяме: КОЙ наложи комунизма на света

На състоялата се преди дни в Талин, Естония среща на представители на правосъдните министерства на европейските държави, представители на осем страни от Източна Европа, бивши съюзници на СССР поискаха разследване на престъпленията на комунизма. Това съобщи агенция BNS. Сред тези държави липсват България и Румъния. Представителите на Латвия, Естония, Литва, Полша, Хърватска, Словакия, Унгария и Чехия обаче са категорични, че такова разследване трябва да има.

Мотивите им са, че 25 години след падането на комунистическите режими в Източна Европа международната общественост не е инициирала разследване или съдебен процес срещу виновните за престъпления срещу човечеството, както това стана след края на Втората световна война.

Не са осъдени убийствата на хиляди хора, провалените животи на милиони, попаднали в концентрационни трудови лагери, лишаването на милиони европейци от елементарни човешки и политически права.

https://frognews.bg/politika/bivshi-sotsdarjavi-iskat-razsledvane-prestapleniiata-komunizma-nie-sme-sred-tiah.html 

Georg Georgiev:

1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС ! (Седмо управление ). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов !
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!