Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Планът по ислямизиране на Балканите в ход: Автори Турция и Саудитска арабия

В поредица от материали ще разгледаме темата за процеса на ислямизиране, и по конкретно- на Балканите.
Изключително дълбока и деликатна тема, с много подводни камъни изискваща внимание, прецизен анализ и факти, която медиите по ред причини избягват дълго време.

Ще представим експертни мнения, и ще сравним поотделно процесите протичащи в различни страни на Балканите и разбира се у нас. 

*Предварително правим уговорката, че се отнасяме с уважение към различните вероизповедания и религиозни чувства на различните етноси, и разследваме процесът на ислямизиране като геополитически инструмент.

Саудитска Арабия и Турция пренасочват и разпределят огромни финансови потоци през НПО организации в различни страни, за да разширяват сферите си на влияние следвайки прецизно разработен план, който има за цел да постигне пълен обхват на Европа, през Балканите. И планът по ислямизиране е в пълен ход и в напреднала фаза.

Не е тайна, че връзките на Турция с босненските мюсюлмани съществуват отдавна, а през 90-те години след войната, се засилват изключително.

Близкия изток залага на  един от трите конститутивни  народа за решаване на геополитическите си задачи в Босна и Херцеговина-  това коментира политологът Екатерина Поморцева от аналитичния център » Платформа за обществена дипломация Сърбия».

Ползвайки  вакуума от ослабването на интереса от страна на ЕС и САЩ, мюсюлманските страни, се опитват да го  запълнят, чрез усилване на влиянието си в Албания и в южната част на Сърбия, в Косово и Метохия, и даже зад границата на тази област по териториите населени със сърби.

Именно в тези точки протича усилена ислямизация в радикална форма. Финансират се и се възраждат ухабитски теченияи някога свободните области, се превръщат в анклави.

Процесите се задвижват паралелно в различни региони, а темата за ислямизацията  на Балканите умишлено се избягва и отрича, като нещо едва ли не преувеличено, което е също част от плана.
Предвид геополитическата обстановка в света, процесът по ислямизирането на Балканите е в напреднала фаза и тепърва ще бъде активизиран още по-настъпателно.

Очаквайте продължение.

https://bgr.news-front.info/2017/08/24/plant-po-islyamizirane-na-balkanite-v-hod-avtori-turtsiya-i-sauditska-arabiya/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!