Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Председателството на ЕС ВКАРВА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ФАЛИТ! Вижте Колко ще ни Струва! Сумата е Изумителна!

Шалове на цена  160 000 лева ще бъдат раздадени по време на Българското евро-председателство. Вече са заделени пари за 900 луксозни и 16 000 стандартни шалчета. Това е за дамите.

287 000 лева пък ще струват вратовръзките за мъжете, като от тях 1 100 ще бъдат луксозни, а 20 000 – ще са обикновени. Парите за тези подаръци са заделени от държавния бюджет и са предвидени само за част от подаръците. Освен тези суми, са предвидени и други, с които ще се купуват луксозни химикалки, специални тефтерчета, маркови мобилни телефони, зарядни и всякакви чудеса на техниката, които гостите от Европа ще си отнесат за спомен. В тяхна чест БНБ ще изсече специални двулевки с логото на председателството ни.

Огромната сума за ремонт на НДК не стигна и спешно бяха отпуснати още 24 млн. лв., а колко ще отидат за различните зали и техника, никой не смее да предположи. Накрая явно ще закръглим сумата за двореца до половин милиард, че може и на един, за чест и слава на Евроатлантическата ни родина.

Страната ни ще бъде домакин на общо 230 събития и срещи! Явно по две-три на ден.  А за шестте месеца по време на председателството ни, се очаква България да бъде посетена от 22 000 официални лица и антуражите им, които трябва да бъдат хранени, обгрижвани, разхождани, забавлявани и то в луксозна обстановка.

Работните обеди ще се провеждат в строящия се в момента нов ресторант на последния етаж на НДК. Където и преди си имаше заведение, но явно недостойно за височайшите гости. За някои от събитията ще се събират над 300 гости и затова за тържествените им вечери  ще се използват базите на Резиденция „Бояна” и „София Тех Парк”.

Около 1 млн. и 700 хил. лева са отделени само за храна по време на българското председателство на ЕС”, каза Яна Дочева от комитета по посрещането. По този повод в момента се сключват маса договори с родни еко и био ферми, които да осигурят продуктите.

Колко са парите за транспорта, нощувките, екскурзиите, ремонтите на улиците, по които ще се движат височайшите евро гости, отоплението, осветлението и целия лукс, никой не казва.

А колко допълнителни разходи ще изникнат по време на самото ни половингодишно председателство- информацията пак тъне в мъгла.

В още по-голяма мъгла тъне и въпросът какво печелим от това председателство. Имаме предвид – освен фирмите по кетъринга и ремонтите, и производителите на шалчета, сувенири и вратовръзки, какво печели народът?

Чест и слава?

Ами ние си ги имаме. България е на последно място във всички класации – по беднотия, по неграмотност, по доходи, по смъртност, по липса на раждаемост, по заболеваемост и по всичко, което се сетите.

Тогава какво?

Намериха се хора, които сметнаха разходите на глава от населението… и изскочиха стряскащи цифри:

Европредседателството ще струва 10,8 евро на всеки българин, барабар с пеленачетата и бабите. За французите то е било 2,55 евро на човек. Холандците са дали по  8,82 евро, поляците са отделили по 3,02, а в Испания то е струвало по 2,17 евро на всеки жител на страната. Докато при нас…  1,5 млн. лв. ще струва само рекламата…

На гол за*ник чифте вратовръзки, шалче и боднато знаме на ЕС.

И всичко това, осигурено с грешни народни пари… В държава, в която хората изнемогват и не знаят как ще изкарат зимата.

Поредния циничен евро-спектакъл в оглозгана и огризана България.

От колониалните владетели за колонията! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!