Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Акад. Петър Иванов: Глупаци прости, не смесвайте името на Доган с най-обичания българин Васил Левски!

За пореден път по телевизиите обикаля глуповат дебелак, бил „професор“ и земеделец, да хвали тройния агент на комунистическата ДС Ахмед Демир Доган (агент Сава, още агент Сергей и агент Ангелов):
Колко бил философ, колко бил обичал България, колко бил скромен, живеел в хотелче 2 звезди, колко бил неустрашим, същински Левски, колко бил мъдър, колко много книги бил изчел – 23 000 тома, моля ви се, от които 2 000 били на руски език, etc.
Това за книгите вече се повтаря, преди няколко години същият човечец каза, че ги видял тези книги в стаята на агента Сава в с. Дръндар.
Тъй като цял живот се занимавам само с книги (е, и с цветя), то направо съм изумен, колко трябва да си прост, за да твърдиш чак такива фантасмагории и абсурди.
Първи абсурд, какво представляват 23 000 тома научна (философска) литература? При средно 3,5 см. абзац (толкова е в Отдел „Философия“ в Русенската библиотека), наредени една до друга, тези „прочетени“ и уж прибрани в една селска стая томове образуват редица, която е дълга точно 80 500 см., или 805 метра. Ако са положени вертикално в библиотека с рафтове от по 3 метра на двете стени в стаята, другите две стени са за прозорци, врата, маса, стол, то са нужни общо 268 рафта, по около 140 рафта на всяка стена. Ако всеки рафт в библиотеката е висок по 40 см., стандартно, то височината на Догановата библиотека трябва е точно… 56 метра. Според мен в с. Дръндар няма такава абсурдна стая, висока 56 метра.
Втори абсурд, за колко време могат да се прочетат 23 000 книги? Човек, който не е минал през курс Speed Reading, чете със скорост една страница за 5 минути, даже и по-бавно, нали става дума за „учен“. Страниците на 23 000 тома са 8 050 000 на брой, ако приемем обем средно по 350 страници на том. За да ги прочете тези страници, на Агент Сава са му трябвали 40 250 000 минути, или 670 833 часа. Ако чете по цели 6 часа всеки ден, повече е физиологически невъзможно, той беше и депутат, без събота и неделя и без празниците, агентът тогава пък е бил по плажове, яхти, моабети, конференции и др., това прави 11 805 дена, или 486 години. Според мен Ахмед Доган е доста по-млад, няма как да е чел 486 години. Значи той не е прочел обявените 23 000 тома литература.
Защо лъжеш бе, земеделецо?
Още нещо, как си представяте агент на ДС, и то троен, като Мата Хари и като Пич Божо, с важни доноси, с важна роля за комунистите, техен човек, този кадър да лежи в „килия за смъртник“? Абсурд, нали?
И последно, моля ви, глупаци прости, не смесвайте името на агента Сава с най-обичания българин за всички времена Васил Левски! Моля ви! Че ми се къса сърцето!

Автор: Акад. Петър Иванов, Фейсбук

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!