Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фрог: Закриват прехваления център за борба с контрабандата в ГДБОП?

Междуведомстве-ният център за борба с контрабандата ще бъде закрит до няколко месеца. Тази идея активно се обсъжда в МВР през последните седмици. Това съобщиха за Фрог нюз източници от ГДБОП, където е ситуирано въпросното звено. Причината е, че не е дало очакваните резултати за милиарди приходи в хазната от предотвратена контрабанда. Нещо повече-няма образувани големи дела по оперативните разработки. Освен това кьорав контрабандист не е изправен на подсъдимата скамейка, камо ли пък някой да е пратен в затвора. В същото време структурата харчи много пари, което коства много на данъкоплатците. 

Центърът беше открит по време на кабинета „Борисов 2”. Той се превърна в „дъвка” на управляващите, с която изтъкваха огромното си желание да се справят с контрабандата, корупцията и организираната престъпност.

Премиерът Бойко Борисов до толкова беше се възбудил от въпросното звено, че дори отклоняваше злободневните журналистически въпроси, за да изтъква достойнствата на мултифункционалния подход в борбата с незаконния внос и износ на стоки. Реално от 2000 г. подобен метод на работа се прилага в антимафиотската служба. Обекти в това време са били покойните вече бизнесмени Иван Тодоров-Доктора и Константин Димитров-Самоковеца. До тяхното разобличаване обаче така и не се стигна. За сметка на това, обаче се разбра, че години наред ченгета са се облагодетелствали финансово от наблюдаваните лица.

Източник: Frog News

http://www.gudelnews.com/2017/08/blog-post_979.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!