Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Браво! Браво! Браво! Григор Димитров завоюва първата си титла от сериите АТП „Мастерс 1000“ на турнира в Синсинати

Григор Димитров срази Ник Кирьос с 6:3, 7:5 на финала в Синсинати (САЩ) и спечели първа титла в кариерата си на финал на турнир от сериите ATP Masters 1000. Най-добрият български тенисит стигна до трофея без нито един загубен сет и допусна само веднъж да бъде пробит, завършвайки с 34 поредни спечелени гейма на свой сервис. Това е трети трофей за него от началото на годината след тези в Бризбейн и София, но пък и най-значим в кариерата му. Досега Димитров повтаря постижението си от 2014 година, когато също имаше три спечелени титли – Акапулко, Букурещ и Лондон. Григор има общо седем титли в кариерата си и ще бъде под №9 в света в най-новото издание на ранглистата.

Първата ни ракета доминираше през цялото време и в нито един момент не показа колебание. Григор, който бе поставен под номер 7 в надпреварата, игра фантастично и нито веднъж не бе застрашен от пробив. В първия сет двамата печелеха подаванията си до 3:2 в полза на Гришо, който стигна първи до пробив и след това без проблеми затвори сета при 6:3.

Нещата се повториха във втората част, като в нея Димитров успя да направи пробив в 11-ия гейм за 6:5, след което го затвърди и след 7:5 спечели първа титла в кариерата си на турнир от сериите „Мастърс“.

Григор Димитров бе изключително щастлив след триумфа си в Синсинати и поздрави съперника си Ник Кирьос (Австралия) за добрата игра. “Ник, винаги е трудно да играя срещу теб. Поздравления за това, че стигна до финала. Благодарности на моя отбор, на моето семейство. Обичам да играя тук. Благодарности към основния спонсор на надпреварата”, сподели Гришо на корта по време на церемонията по награждаването. „Благодаря ви за подкрепата. Благодаря на всички“, каза още Димитров на български.

„Това е един от любимите ми турнири. Всяка година турнирът става все по-добър, така че поздравления. За мен бе истинско удоволствие да съм тук. Оценявам всичко, което правите за нас. Ник, поздравления и всичко най-хубаво на US Open!”, допълни Григор Димитров след триумфа си. „Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там. Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа“, сподели българинът след това в стидиото на ESPN.

http://bgjournal.info/bravo-bravo-bravo-grigor-dimitrov-zavoyuva-parvata-si-titla-ot-seriite-atp-masters-1000-na-turnira-v-sinsinati/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!