Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ Сензационно: РУСИЯ Е ВЕЛИКА СИЛА! А България ОСТАВА в РУСКАТА Сфера на Влияние! Откровението ще ви РАЗТЪРСИ!

Администрацията на бившия американски президент Барак Обама нажежи до краен предел конфронтацията между великите сили Русия и САЩ. А противопоставянето не се ограничи само до икономическо – чрез войната на санкции. То стана и военно. И ядрено.

Защото за 26-те години след края на Студената война САЩ ЕДНОСТРАННО придвижиха своята военна инфраструктура, въоръжените с конвенционално и ядрено оръжие бази, и техническото разузнаване плътно до границите на Руската федерация. А американска противоракетна отбрана, позната под наименованието „Ядрен щит“,  бе разположена на териториите на Румъния и Полша.

Прибалтийските републики Литва, Латвия и Естония също бяха наблъскани с американски военни бази. Конгресът на САЩ вече достави смъртоносно бойно оръжие на режима на Порошенко в Украйна, който с него избива собствения си народ в Донбас.

Всички тези действия на янките няваше как да не доведат до ескалация на политическото и военно напрежение, непознато дори по времената на Студената война между СССР и САЩ. Така Дамоклевият меч на ядрената война надвисна заплашително над целия свят.

През цялото това време Русия не направи нито една своя военна база в близост до границите на Съединените щати. А руският президент Владимир Путин не отправи нито едно заплашително послание към своя основен опонент САЩ.

Ето защо, въпреки масираната пропаганда на Запада, целият свят много бързо разбра, че истинският агресор е не Русия, а САЩ. Интернет и социалните мрежи разчупиха запушените и силно манипулирани от САЩ информационни телевизионни и вестникарски канали и лишиха янките от смокиновото листо на антируската пропаганда, което да прикрие мераците им за световно господство.

В този контекст бе ясно, че или ще бъде намерено някакво, макар и минимално разбирателство между двете велики сили, или светът ще бъде унищожен в кървавата баня на ядрения апокалипсис.

Точно това твърдеше и бившият американски президент Роналд Рейгън, който при цялото си негативно отношение към СССР, много често напомняше на горещите глави във Вашингтон, че ядрената война с Русия ще доведе до апокалипсис за САЩ и затова не бива да се води. И ако някой поиска да унищожи Руската федерация, това ще бъде мисия не само невъзможна, но и самоубийствена.

Ето защо се наложи едно от най-уважаваните американски издания The National Interest да развие тезата, че новият US-президент Доналд Тръмп има шанс да подобри отношенията с Русия, без това да е в ущърб на американските интереси.

Нещо повече: Изданието с неохота призна, че ядреният арсенал на Москва е в състояние за броени часове да изтрие САЩ от лицето на земята.

Каква е „рецептата“ за мир, която National Interest лансира? Според изданието, САЩ и Доналд Тръмп трябва час по-скоро да се върнат към основополагащите принципи на Студената война. И най-напред към принципа на сътрудничеството. Затова политическото и военно ръководство на САЩ трябва веднага да изоставят безсмислената игра на санкции. Защото санкциите направиха Русия само по-силна и независима финансово и икономически от САЩ и Запада, допълва авторитетното американско издание.

Второто нещо, което трябва да направят американците, ако искат да се върнат към принципите на Студената война, е да спазват военния и ядрен паритет. Което, според уважаваната медия, означава, че американците трябва незабавно да закрият своите военни бази не само около границите с Русия, но и в цяла Европа. Защото съвременните технологии са такива, че американска база, намираща се дори в най-отдалечения от Русия край на Европа, може да представлява заплаха за РФ. А това само ще предизвика ответни мерки от страна на Москва. И вместо ядрен паритет, ще се получи ядрена надпревара.

Третият принцип на Студената война бе негласното взаимно признаване на сферите на влияние, които Русия и САЩ исторически имат. На практика това означава, че Щатите трябва да се изтеглят на Запад и да оставят Балканите и Източна Европа като сфера на непосредствени интереси на Руската федерация. Която сфера осигурява и ядрената безопасност на Русия.

А България, за която Щатите толкова се натискат, е точно в тази сфера. Нещо повече. Тя е под особената закрила на Русия още от 1878 г.

Ето това се има предвид, когато се говори за принципи на Студената война. СССР, САЩ и светът живееха в относителна безопасност именно защото спазваха неотклонно няколко прости принципа:  На сътрудничество и отказ от всякакви санкции, на безусловен ядрен паритет, и на взаимно признаване на сферите на влияние на противника, които всъщност осигуряваха неговата безопасност.

Според The National Interestсега Доналд Тръмп има възможност и трябва да се договори с руския президент Владимир Путин за тези принципи.

И това, както твърдят мнозина руски експерти, е единственото правилно решение. Поради простата причина че Владимир Путин отдавна призовава за диалог и сътрудничество със Съединените щати. Защото, според харизматичният руски лидер, друга алтернатива за Русия, САЩ и света не съществува. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!