Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Спите ли, драги зрители? Едни хора ви вземат парите, за да участвате с вашата носия в техните схеми!

Атанас Калев със собствено разследване за далаверите около Фестивала в Жеравна. Публикуваме го от социалната мрежа Фейсбук без редакторска намеса:
Чували ли сте за Фестивала в Жеравна?!
Предполагам сте чували, но когато вчера мой приятел ми звънна и ми разказа за фрапиращите цени на този така наречен фестивал на Народната носия много ми се прииска да узная, кой седи зад цялата тази организация и кой прибира едни може би около един милион лева чисти, за около три дни.
Патриотизма е хубаво нещо, да съхраняваш традициите също, но да го правиш за пари на гърба на хората в България, не е Хубаво!
И така звънна ми приятел и ме пита:
-знаеш ли какво се случва на Жеравна?
Отговарям:
– Естествено, че знам Фестивал на Народната Носия.
И той като започна:
– Явно, нищо не знаеш. Първо входа да влезеш на една поляна е 25 лева на човек и 10 лева за дете. После паркинга е 10 лева на кола за ден пълно е със сергии на които цените не си ги виждал и в Швейцария. Пърленка струва 10 лева, бутилка вода 3 лева, кебапче 3 лева и т.н. , а още по фрапиращото е че всички сергии, за да бъдат там не плащат наем на община Котел, а на някаква фирма организатор.

Това беше достатъчно да ме мотивира да започнада ровя и фирмата организатор се оказа “ Фест Продакшън“ ЕООД създадена специално за случая на 05.07.2017 г. със собственик лицето Елена Иванова Андерсон свързана с безброй фирми прилагам линк за по любопитните: https://tr.bivol.bg/view.php…
И още по фрапиращото в случая е че е свързана и с много НПО – та определено приближени до властта през последните десет години. Пак прилагам линк в който нашата героиня е навсякъде записаната със малък шрифт: https://www.ngobg.info/bg/search.html…

И така разглеждайки лицето Елена Иванова Андерсон, реших да видя и другите зад цялата схема как да изкараме едни бързи пари от темата Родолюбие и си викам, чакай да видя кой пък държи тоя сайт nosia.bg и бам пак лице свързано с НПО та, фондации и така наречените властоимащи.
Калин Григоров и вече картинката ми се изясни. После погледнах и кои са така наречените дарители в лицето на някакви политици и повече не исках да знам. Но си викам ако наистина на Жеравна има около 17 500 човека и 10 000 автомобила това значи ли, че само от вход и паркинг на една поляна едни хора с фирма регистрирана преди месец, прибират около едни 500 – 600 хиляди лева? Като сметнем и наема за сергиите, които са повече от 100 на брой, които надали се отдават за по – малко от 1000 лева на ден, сметката набъбва на около 1 милион лева!!!
И така в задачата се пита, защо така шумно прокламирания от телевизиите фестивал в Жеравна с видното участие на политици от Герб и коалициите им във властта, точно какво се явява – някаква нова форма на Грабеж или чист Патриотизъм?
Защото искам да припомня на едни наши съвременници, че завръщането към корените ни не означава да смъкваш кожи от гърба на хората!!!
Също така се чудя какво точно получава от всичките тези приходи община Котел, която в случая накрая ще се окаже, тази която чисти боклука на всички присъстващи?!
Понеже досега яснота по този въпрос няма, също така няма и яснота по хонорарите на участващите изпълнители?!!
И както се казва:
-Спите ли, Драги зрители?
Едни хора ви вземат парите, за да участвате с вашата носия, в техните схеми на които едно време викахме по български – ПАНАИРИ!!!

Атанас Калев, Фейсбук

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!