Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Въпросите, които журналистите не зададоха в комедията с Валери Симеонов

Коментар на Стоил Стоилов / e-vestnik.bg

Да се степенуват приоритетите в спазването на закона с коментари от типа „всичко свършили, хванали се с дискотеките“ е безкрайно тъпо. В спазването на правилата на закона и морала няма приоритети. С подобни коментари се оправдават битовите разбойници като бият стариците и им вземат пенсията или ги обират с телефонни измами. Няма степенуване „ние крадем кокошки – вие крадете банки“. И двете деяния заслужават незабавно наказание. В този смисъл Валери Симеонов е прав да налага закона. Жалко е, че поради шоро-баджанащина, подкупи или страх от мутрите, тези, които трябва да вършат тая работа, не го правят.

В този смисъл, ако утре Симеонов влезе с армия и булдозери и затвори или срине дискотеката на някоя самозабравила се мутра, аз пак ще го подкрепя.

Сега за медиите.
Скъпи журналисти, моля ви най-любезно, когато питате някой собственик или управител на дискотека или арестуван диджей по повод проверките за спазване на правилата, не го питайте какво мисли за имиджа на българския туризъм, за бюджета на страната и др. „мъдри“, според вас, въпроси. Това е все едно да го питате за галапагоските костенурки или за напрежението на Корейския полуостров.

Питайте подобни лица следното:

1. Познавате ли наредбата за назначаване на персонал?

2. Познавате ли наредбата за обществения ред в курортите и за работното време и пазенето на тишина?

3. Познавате ли наредбата за максимално допустимите децибели?

4. Имате ли копия от тях и може ли да ги видим?

5. Господин диджей, имате ли договор за услугата, която предоставяте и какво пише в него за силата на звука и крайния час на озвучаването?

6. Вашият договор отговаря ли на наредбата, която регламентира дейностите, които вършите?

7. Получавалите сте натиск или заплахи от страна на собствениците на дискотеката, за да продължите озвучаването след определеното с наредбата време или да пускате по-силна музика от определените децибели?

8. Имате ли уреди за измерване на силата на звука?

9, 10, 11 и т. н. може да си измислите, уважаеми журналисти и др. въпроси.
Подобни лица (и изобщо много лица) трябва да бъдат питани за работата, която вършат или не вършат, а не да ме просвещават за вредата от Валери Симонов върху туризма, за ролята на туризма върху БВП и по др. важни въпроси.

Ако на някой диджей или меринджей на дискотека някоя наредба не му харесва, нека да стане политик, да смени закона и наредбата.
Дотогава, обаче, наредбите за децибелите, работното време, договорите с персонала, произходът на питието и мезето и др. трябва да се спазват, дори ако за това се налага да се влиза в дискотеката с полиция, армия и с Валери Симеонов.

https://sputnik.bg/vaprosite-koito-zhurnalistite-ne-zadadoha-v-komediyata-s-valeri-simeonov/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!