Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сензационно разкритие: Шведите ИЗБЯГАХА от НАТО! Искат САЩ да са мишена на ЯДРЕН УДАР! Шокиращи подробности направо от МО на Швеция! 

Шведският министър на отбраната Петер Хултксвист заяви, че страната му, след сериозен анализ на ситуацията,  се отказва от идеята за членство в НАТО.

Според министъра, шведската държава трябва самостоятелно да укрепва своя отбранителен потенциал. Ние едва ли ще бъдем държава, която уважава себе си, ако разчитаме на някой друг да осигурява нашата безопасност, допълва той.

Всяка страна, която иска да има самостоятелна, независима и суверенна държава, трябва да бъде способна сама да се брани от външни посегателства. Трябва да развива така своя военен потенциал, че да бъде в състояние да се защити.

Ние знаем, подчертава Петер Хултквист, че има държави, които са много по-мощни от нас във военно отношение. Но това съвсем не означава, че трябва да станем техни сателити, колонии или роби. А точно това ще се случи, ако предоставим осигуряването на своята безопасност на чужда държава, колкото и приятелска да е тя към нас в момента.

Знаем още, продължава той, че всяка могъща във военно отношение държава има свои интереси. И те не винаги съвпадат с нашите. Затова укрепването на нашата отбранителна способност е първостепенна задача. За да знае всеки, който реши да ни напада, че никак няма да му е лесно да ни победи.

Швеция има намерение, споделя министърът, да изгражда своята икономика и отбранителна способност така, че да бъде партньор на другите държави. Поради простата причина, че всичко останало означава бърза загуба на всякакъв суверенитет. Което пък води до неминуема загуба на каквато и да било тежест в международните отношения.

Никоя държава, завършва министърът, не може да отстоява своите жизнени интереси, ако няма възможност сама да отбранява своите граници и независимостта си.

Ние смятаме още, продължава Хултквист, че евентуалното встъпване на Швеция в НАТО неминуемо ще доведе до увеличаване на военното напрежение и противопоставяне в региона. А главен потърпевш от увеличеното напрежение ще бъдем ние – нашият народ и нашата държава.

Ние въобще не желаем да ставаме причина за ескалация на военното противопоставяне в Европа и в света. Защото всички виждаме, че конфронтацията между двете велики сили – Русия и САЩ е стигнала до невероятни размери. И евентуалното ни членство в НАТО само ще усложни, и без това сериозната ситуация в региона около нашата страна.

Шведският министър на отбраната заяви, че всяко необмислено действие на неговата страна ще окаже негативно влияние и върху тяхната съседка Финландия. Нека не забравяме, допълва Хултквист, че към момента Финландия също не е член на НАТО. И евентуално наше решение за встъпване в Западния военния блок, ще окаже допълнителен натиск върху ръководните фактори във Финландия. А такъв натиск със сигурност ще доведе до принуждаването на нашата съседка Финландия, да встъпи в Североатлантическия алианс, без да има нито желание, нито интерес да прави такава важна и в много отношения опасна крачка.

Нека не забравяме, продължава министърът, че могъщата във военно и икономическо отношение Руска федерация, също е много близо до нас. И със сигурност едно евентуално членство на Швеция в НАТО ще бъде разчетено като неприятелски акт от ръководните кръгове в  Москва.

А шведската държава няма намерение да си създава толкова могъщ враг като Русия, която на всичко отгоре се намира и съвсем близо до границите на нашата държава. Единственият продуктивен вариант, който ние виждаме е сътрудничество в сферата на икономиката с нашия могъщ руски съсед. Защото това е печелившият вариант и за шведския, и за руския народи.

Това заявление на шведския министър на отбраната показва, че в Европа има западни страни, които не желаят да се включат в американските военни авантюри. Страни, които категорично отхвърлят възможността сами да направят народите и държавите си мишени на възможен удар с ядрено или конвенционално оръжие.

Защото при евентуален военен конфликт между дветевелики сили – Русия и САЩ, всичко ще се разглежда като „театър на военните действия“, а не като територия, на която живеят хора от различни народи.

Както казва българският народ – „Пази се сам, за да те пази и Господ.“ Кога нашите политици най-сетне ще имат силата и мъжеството да се вслушат в народната мъдрост, която идва от вековете?

И дали изобщо ще имат тази сила? Или ще чакат отново народът с шутове да им даде начален тласък?! Времето ще покаже.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!