Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-после разкриха кой клати държавата! Маджо, Радо Слънцето, Маргините - посочи ги Валери Симеонов

Разкриха кой клати държавата. Маджо, Радо Слънцето, Маргините - посочи ги Валери Симеонов

Не е нормално да даваш концесия за 20 години. Ние просто ги правим назначени печеливши", заяви Валери Симеонов. На въпрос ще се развалят ли концесии на плажове на тази база той заяви: "Надявам се да се стигне дотам".

"Сега ще ви кажа кой клати държавата през туризма. Наематели и концесионери на плажове: Слънчев бряг-север – Маджо; Слънчев бряг-централен – братя Маргини; Слънчев бряг-юг – Радо Слънцето; Свети Влас – там са, хайде, братя Диневи, те са си местни; Обзор – плаж Север – братя Маргини; Поморие-изток – Радо Слънцето; Поморие-юг – братя Маргини, Поморие-централен – Маргините, Бургас – Северен плаж – Маргините. С такова разпределение на наемателите на плажовете какъв туризъм можем да очакваме", попита Симеонов в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"Не е нормално да даваш концесия за 20 години. Ние просто ги правим назначени печеливши", заяви Валери Симеонов. На въпрос ще се развалят ли концесии на плажове на тази база той заяви: "Надявам се да се стигне дотам."

Държавата е прекалено толерантна към такива концесионери, като им дава концесия за 20 години. Иначе едни инвестиции по плажовете се избиват най-много за две години, смята Симеонов.

Вицепремиерът допълни, че става дума за хиляди заведения. А във всяко от тях има по един самозван собственик, който се смята над закона. Но иска другите да го спазват.

Сред недосегаемите са четирите заведения от групата около "Какао бийч". Те тероризират целия залив и смятат, че всичко им е позволено. Вероятно собствениците им имат връзки с високите етажи на властта, твърди Симеонов.

"Зад тях стои култова фигура от ъндърграунда - Радо Слънцето някой си, не го познавам. Те си позволяват адски високи децибели."
Институциите не успяват да си вършат работата. Законът позволява само на някои от тях да довеждат докрай наложените мерки, и то не заради шум, а заради хигиенни параметри и нарушени права на клиента. Властите не успяват да затворят заведенията, защото има бавна и тежка процедура.
"В "Оксижен" има рецидивисти, налагащи тормоз. Институциите не могат да приложат срещу тях крайна мярка поради несъвършено законодателство. Три пъти от "Оксижен" са прибирани уредби, а те пак продължават да свирят", изтъкна Симеонов.

"Зад призива "Бойко при Валери" просто се вижда едно дълбоко неразбиране на структурата на държавното управление. Ние управляваме под формата на коалиция в името на законността. Няма как Бойко Борисов да спре Валери, нито Валери да спре Борисов, когато другият работи в името на законността", каза вицепремиерът.
Такъв бе коментарът му за скандиранията "Бойко при Валери" на недоволни от акциите.

Вицепремиерът твърди, че никога не е виждал лично диджей Станчо, който заяви, че е бил арестуван от него. Полицията просто конфискувала средството, с което се нарушавал законът в бар "Оксижен". До този момент били издадени над 20 заповеди заведението да намали шума.

Вицепремиерът заяви, че в Бургаско и Варненско през лятото работят над 100 екипа, които освен шума проверяват храните в хладилниците, мерките за противопожарна сигурност и т.н.

За това има в момента над 100 милиона приходи повече, отколкото през 2016 г.", похвали се лидерът на "Обединени патриоти".

И продължи: "Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване по морето. Няма нито един затворен плаж заради нарушаване на санитарните норми на водата. И това са резултати от проверките."

Валери Симеонов отново нападна Бургаския административен съд и председателя му Панайот Генев. "Имаме 89 случая в Бургаска област на затворени със заповеди заведения. Но само 9 от тях наистина са затворени. Съдът отхвърля заповедите и веднага ги отварят. Този съд отваря заведението, преди да е дошъл печатният акт за отварянето му наново. И от тези 80 заведения, които са наново отворени, само 9 не са отворени от Бургаския административен съд", изтъкна вицепремиерът.
Той бе категоричен, че Слънчев бряг е място за курорт, а не за купон.

http://epicenter.bg/article/Razkriha-koy-klati-darzhavata---Madzho--Rado-Slantseto--Marginite--posochi-gi-Valeri-Simeonov-/134242/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!