Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов пред "Ди Велт": Пращаме спецчасти и армията на границата с Турция срещу мигрантите

България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата си с Турция, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за влиятелния германски ежедневник "Ди Велт", предаде БНР.

Границата между двете държави ще бъде разделена на пет зони, като всяка от тях ще се охранява от въоръжени военнослужещи. Сред тях ще има и специални части, заявява Каракачанов. По думите му, общият брой на военните по границата с Турция ще наброява около 600 души.

Българският вицепремиер критикува в интервюто неспособността на ЕС да затвори пътя на мигрантите през Средиземно море.

"Не можем да допускаме повече масовото нелегално преминаване на границите на Европа", казва Каракачанов, като допълва, че "ЕС и НАТО трябва да изпратят свои военни мисии в Италия и Гърция, за да охраняват външната граница на Евросъюза при необходимост и с военна сила."

Според Каракачанов по-голямата част от хората, които достигат бреговете на Европа през Средиземно море, са икономически мигранти.

"Те не търсят закрила за живота си, а просто искат да живеят в богатия Запад", коментира министърът.

http://epicenter.bg/article/Karakachanov-pred--quot-Di-Velt-quot--Prashtame-spetschasti-i-armiyata-na-granitsata-s-Turtsiya-/134241/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!