Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Запис на Бойко как се моли на Доган да го направи главен секретар на МВР

До дни Ахмед Доган ще пусне атомна бомба в политиката ни, научихме от изключително близки до Сараите източници. Причина за това ще са опитите на малка група хора на властови позиции да ударят по самия Доган, в опит да спасят собствените си кожи от разследвания за корупция и плячкосване на държавата.
Както вече първи писахме, Сокола е решил да извади Бойко Борисов от политиката. Но не бяха ясни точно механизмите, които ще използва. Сега лека полека слуховете изтичат.
Според нашите източници, ще се появи запис на разговор между Бойко Борисов и Касим Дал, който по това време е втори човек в ДПС и се считаше да сигурен наследник на Доган. Със самия запис не разполагаме, но източниците поясниха, че става дума за нещо от типа:

Касим Дал (КД): Царят ви има доверие, защото сте му били охрана, но при нас доверието се проверява по-обстойно.
Бойко Борисов (ББ): Всички ме знаят, че си държа на думата, каквото кажа, го правя.

КД: До сега не сте били в политиката, не сме сигурни ще се справите ли.
ББ: Имам опит в МВР, познавам групировките, ще се справя с всеки, който кажете.
КД: Ако се справите с тези, които ви посочим, това ще докаже, че ставате.
ББ: Ще ги разнищя, само ми дайте властта и списък.
КД: Този въпрос трябва да мине и през г-н Доган.
ББ: Ще убедя и него, че съм лоялен и ще изпълнявам всичко.

Така написано не е ясно дали е чиста стенограма от разговора, или е редактирано. Твърде възпитано изглежда за просташкия маниер на Бойко, който видяхме от други записи. Но дори редактирано, ако съдържанието е същото, то това би сложило край на кариерата му. Доган би го ликвидирал, при това без да се ангажира лично, а като използва лице, което вече е изгонено от ДПС и фактически му е враг.

Разбира се, всеки може да си зададе въпроса дали това са само слухове, и възможно ли е Бойко да се е оставил да бъде подслушан, след като има толкова опит в мутренските среди и в МВР. Засега единственото сведение в тази посока е случаят "Мишо Бирата", когато Борисов бе подслушан, дори намирайки се на поста "премиер". Дали преди това би могъл да се предпази, без да е на никакъв пост, и без да има власт, остава като въпросителна...

Добри Божилов
13.08.2017

http://www.gudelnews.com/2017/08/blog-post_307.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!