Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гледайте най-новия български екшън! „Валери Симеонов – Рамбо“! Скандални подробности

Правителството не работи? Излязло във ваканция и си чеше марковите бермуди?

Такива обвинения тръгнаха в нета от разочарования електорат, а политолози признаха, че ни управлява сбирщайн и за цели 100 дни резултат клони към пълната нула. Кабинетът „Борисов 3“бил най-слабият и наесен предстояли промени, а може би и падането му.

Това амбицира до крайност новите министри и коалиционните партньори и параноята ги раздруса здраво. Защото особено патриотите ясно съзнават, че това е първият и последният им шанс да са във властта.

Затова и Ангелкова скъса поне пет чифта маркови сандали да препуска по плажа и да брои скъсаните чадъри и да се зъби на къмпингуващите, а таксата „празен стол“ се превърна в тема номер 1 на държавата.

А  вицепремиерът Валери Симеонов реши да се направи на ченге и страшилище и лично се метна в „Слънчев бряг да раздава правосъдие. Е, не сам, защото горилите ще го ступат, а с цяла армия полицаи, охрана и тълпа проверяващи.

Същински Рамбо, той нахлу в бар „Оксижен“ и го затвори заради силна музика. И раздаде ред и правосъдие. Ди джеят се опъна, защото ченгетата му пипнали плейлистата, вследствие на което бе арестуван, а компютърът с всичките му песни и техники за смесване на музиката – отнет. Че това е интелектуална собственост на никого не му пукна. Ди джеят хукна да се жали пред медии, но страх, майна. Половината не му дадоха думата, а другите, казаха, че ще му я дадат, но друг път. Зад Ди джея застанаха феновете и освиркаха мургавия вицепремиер, пеейки му „Довиждане“!

Въодушевен от успеха си и обграден от верни журналисти, Симеонов атакува отново. Снощи пак вилня из заведенията и ги започна наред –  дискотеки, барове и ресторанти. Съвместни екипи от  полиция, данъчни, инспектори по храните, здравни инспектори и всякакви чиновници, си прекратиха отпуските и започнаха да ровят като стадо кучета и да душат за нарушения. Такива, разбира се веднага бяха открити, фалшиви касови бонове, пари с неизвестен произход в касите, персонал, нает без договори, алкохол-менте, храни с изтекъл срок на годност, пожарно необезопасени обекти и стотици прегрешения, които вицето обеща да огласи официално в понеделник на специално съвещание на координационния съвет по туризъм, което ще се проведе в Бургас, за да могат участниците после да му ударят и един плаж.

Всичко това би звучало чудесно, ако не беше един добре режисиран спектакъл с неподходящ актьор в него.

Де се е чуло и видяло по света вицепремиерът да действа като шеф на наказателен отряд и да нахлува по заведения, раздавайки лаещи заповеди, същински фюрер? По света, пък и у нас, си има специални служби, които следят  за реда и глобяват нарушителите.

Нали цяло лято Ангелкова маха гащи по заведенията, а по медиите се тръби, че се извършват проверки? Какво спипаха проверяващите? Или си затваряха очите срещу определени пачки?

Как така само за една нощ бяха изловени всички тарикати и се оказа, че не издават касови бележки, храната е стара, алкохолът – менте, персоналът – нелегален?

Или всичко това отдавна беше ясно на проверяващите и те участваха в най-големия спектакъл за пред електората?

Начело на наказателната група тича запененият вицепремиер. Където влезе – лъсва нарушение. Инспекторите раболепно поставят в ръцете му констативни протоколи, той излайва строго срещу нарушителите и те се свиват, като наказани ученици. Ако някой шавне, полицията е на крачка разстояние и го опандизва.

Пълен водевил! Нима сега полицията чу шума? И инспекторите случайно спипаха нарушенията? Или пред народа трябваше да бъде разигран спектакъл – Рамбо в действие.

Ненапразно се говори, че Борисов е дал временно властта на Симеонов и ще събира точки и рейтинг само във външната политика. Вътрешната я е отстъпил на вицето си, за да вади то кестените от огъня, или да се оака така, че да бъде изхвърлено с дюдюкания уж по искане на народа.

Валери обаче не е толкова умен, колкото си мисли. Той се е вживял в ролята си на борец с шума /нищо, че обещаваше друго в предизборната си програма – достойни пенсии, заплати и борба с корупцията по високите етажи/. Тича из Слънчев бряг, та се къса, маркира дейност, затваря заведения, отнема разрешителни, наказва.

Тогава защо хрантутим всички полицаи и проверяващи, когато си имаме Валери?

Този борец за правдата, този супермен, който е вече Рамбо в собствените си очи.

А в очите на народа – поредният циркаджия!

Да!

В Слънчев бряг не бива да има шум до сутринта, но картинката с патриота, обграден от полицаи да го пазят от народната любов показва само, че държавата е безсилна пред всичко, затънала е в корупция, никой не си гледа работата, а един палячо в края на сезона е хукнал да си вдига клюмналия рейтинг.

Щеше да е смешно, ако не е трагично.

А отстрани един мармот завива шоколад.

Тоест един премиер лови сафрид и се хили от лодката.

Пък държавната лодка отдавна е потънала!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!