Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Милиардерът Михаил Прохоров спешно напуска Русия, разпродава активи

Руснакът е сочен за един от най-богатите в света, вече има инвестиции за 2,2 млрд. долара в САЩ

Един от най-богатите хора в света - руският милиардер Михаил Прохоров напуска в спешен порядък Русия, разпродавайки активите си в нея. 
Компанията му Dimosenco Holdings преди дни продаде пакет от акциите си в алуминиевия гигант "Русал" на Виктор Векселберг и Леонард Блаватник. За 7% от акциите двамата платиха 503.9 млн. долара според информацията от борсата в Хонконг. Цената е 40% под пазарната, пише разследващият журналист Григор Лилов.

Търси се купувач и за останалите 6.7% акции на Михаил Прохоров. 
През юни той продаде контролния си пакет в медийния гигант РБК. Миналото лято се сбогува срещу 1.6 млрд. долара и с основния си актив в Русия - 20% от "Уралкалий". 

Негласно се разпродава всичко, което държи холдинга му "Онексим" - от финансите и банките до енергетиката. Сега, през август се водят преговори за продажбата на инвестиционната им банка "Ренесанс капитал" на китайската "Fosun International".

Вероятно спешната разпродажба е свързана с обиските през април мин. г. в офисите на "Онексим". По това време Прохоров вече имаше над 1 милиард долара, инвестирани в САЩ, а сега според "Блумбърг" официалната сума е над 2.2 млрд.

Прохоров ще стане поредният руски супермилиардер, сбогувал се с активите си в Русия. Първи постла пътечката Борис Березовски. Някои други като Роман Амбрамович не обявяват официално започналото си изтегляне, макар че е факт.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/miliarderat-mihail-prohorov-speshno-napuska-rusiya-razprodava-aktivi

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!