Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европейската комисия заяви: Разпродажбата на българска земя не касае българските граждани! Продажбата на българска територия не е от значение за българските граждани…

С писмо от 10.08.2017 г. ЕК отказа да даде информация за съдържанието на документа, с който изисква ние българите да премахнем и последната пречка пред разпродажбата на най-плодородната и най-евтина земя в Европа – българската.

Нямало „надделяващ обществен интерес по въпроса“, казва ЕК. Тоест продажбата на българска територия не е от значение за българските граждани, според ЕК.

Щели да се нарушат „добрите отношения България-ЕС“, ако се разкриел документът.

Щяло да „застрашат разследването на нарушение от страна на България“, ако покажат въпросния документ.

Това пише в отговора на ЕК, показан по-долу (на английски).

Какво е „нарушението на България“, според ЕК: пречели сме на свободното придвижване на капитали, понеже по закон изискваме чужденецът поне 5 години да е живял в България, за да получи право да купува земеделска земя (ЗСПЗЗ, Чл. 3в).

В същото време ограничения за покупка на земя от чужденци съществуват във всички западноевропейски държави:

АВСТРИЯ – по Конституция всеки гражданин на ЕС може да си купи австрийска земя. Но е необходимо да живее в Австрия и вече да притежава австрийска земя. 

ГЕРМАНИЯ има комисии към всяка община, съставени от земеделци и общинари, през които минава задължително всеки договор за покупка на земя. Те решават.

ФРАНЦИЯ има организации на производителите (SAFER) с правата на държавен орган, които противодействат на формирането на монополи, крупни собственици и лобистки кръгове. Налагат спазването на екологичните норми.

ИТАЛИЯ – само 15% от землище може да бъде продавано на чужденци. 

С документа, укриван днес от българските граждани, Комисията изисква веднага да премахнем Чл. 3в от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ).

Ако го направим, ОТПАДА ПОСЛЕДНАТА МАКАР И МЪНИЧКА ПРЕЧКА ПРЕД ТОТАЛНАТА РАЗПРОДАЖБА НА БЪЛГАРИЯ.

Защо ЕК ни натиска да продаваме?
Кому е нужен лесен достъп до нашата земя?
Защо правителството е готово да клекне пред заплаха от няма и 900 000 евро ЕДНОКРАТНО и няма и 1300 лева на ден ЕВЕНТУАЛНО (ако не премахнем Чл. 3в), когато от другата страна на кантара е заложена българската територия?

900 000 евро еднократна глоба срещу безценната българска земя…

Прочетете в приложените извадки аргументацията на премиера и сами преценете кон за кокошка или нещо още по-драстично ни готвят.

През 2004 г. конституционният съдия Живан Белчев отказва да подкрепи свободната разпродажба на българска земя и написва следното вълнуващо, отлично аргументирано становище: (пълен текст) 

През 2013 г. стотици българи от над 20 града в България, Европа и по света в продължение на месеци разпространявахме информация, излизахме, за да покажем непримиримостта си – ЗЕМЯ, НАПОЕНА С КРЪВ, НЕ СЕ ПРОДАВА!
Земята е храна и вода.
Земята е територия.
Земята е Родина.
Родината не се продава!

***

Уважаеми съграждани,
Предлагаме ви заедно да потърсим начин да опазим територията на България от преминаване в чужди ръце.

Очевидно е, че само с коментари във фб няма да постигнем целта. Но разпространението тук и в цялата мрежа е наложително – всеки, както и колкото му диктува съвестта.

Ако искате, пишете и до медии, но опитът ни от 2013 г. показа, че медиите потулват, омаловажават проблема. 

Изкараха всички непримирими българи едва ли не параноици: заплаха нямало, чужденците нямало да изнесат земята на гръб, трябвало да спазваме ЕС законодателство (нито дума за държавите, в които ограниченията си стоят непоклатимо и никаква ЕК не им се бърка), чужденецът щял да се грижи по-добре за нашата земя и други подобни кратки, простички послания, с които хвърлиха прах в очите на българина – и без това доволно облъчван от объркващи послания.

Тази работа е наша – на нас лежи да я свършим.
Време е.

***

До тези, които имат българска земя, независимо дали я обработват, или не:

Ти, който си родолюбец: пази Родината, не я продавай.

Ти, който си прагматичен: пази храната и водата, те са животът.

Ти, който търгуваш: пази земята, тя е най-сигурната дългосрочна инвестиция.

Ти, който имаш деца и милееш за тях: остави им скъпоценното наследство.

За земята на България

Сега, въпросът е: ще работи ли един ден Българинът върху чужда земя ангария? Ще дойде време и потомците ни ще попитат: кой народ?

Или въпросът е по-точно, колко скоро…

ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ! Да продаваш Земята на Родината Ни, е Престъпление, което трябва да се наказва Единствено и Само с РАЗСТРЕЛ. Затова ли ЛЕВСКИ и БОТЕВ са я напоили с Кръвта си тази ЗЕМЯ !? Затова ли пра Дедите ни турците са ги КЛАЛИ и рязали ПАРЧЕ по ПАРЧЕ !? За да я разпродават и разпарчетосват някакви си продажни БОКЛУЦИ !? ПРЕДАТЕЛИ! БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ!
АНАТЕМА.

Цитат от Новата унгарска конституция, стр.7, Article P: „Всички природни ресурси, особено земеделската земя, горите и питейната вода, както и биологичното разнообразие – по-специално местни растителни и животински видове и културни активи са част от общото наследство на нацията и дълг на държавата и на всеки човек е да го защитава, поддържа и запазва за бъдещите поколения.“

http://bultimes.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!