Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доган планира арест на Бойко... до дни. САЩ и Русия вече са казали "да"...

Слуховете за "арест на Доган" се оказаха абсолютно паническа измислица на Цветанов и компания, в опит да спасят Бойко Борисов. Още в началото, те предизвикаха объркване у всички по-сведущи анализатори. Арест на Доган е невъзможен, дори хипотетично Цацаров да мине в другия лагер. Това е така, защото позициите на ДПС в съдебната власт изобщо не се ограничават само до Цацаров, а имат и много други ключови фигури. Те имат хора и в самия съд, а не само в прокуратурата, а именно съдът решава дали някой да бъде арестуван. ДПС контролира и Софийския градски съд, и Софийския апелативен съд, където биха се гледали "мерките за неотклонение". Освен това, Доган вече от доста време не е на никаква държавна длъжност, дори не е депутат. Няма за какво конкретно него да го разследват. Дори преди това, той не е бил на позиция, в която лично да подписва нещо или да сключва сделки. Това може да се потвърди дори от думите на Бойко Борисов в първия му мандат, когато уж като се караше с турския вожд, обяви: "Доган няма един подпис никъде, няма за какво да го хванем".
Цялата истерия около Доган на определени медии за фалшиви новини, всъщност се оказа, че е предизвикана от страх, че самият Доган вече е решил да приключва с проекта "Бойко Борисов". С контрола си върху съдебната власт, и с многоброините афери на Бойко и обкръжението му, които излезат всеки ден, изобщо няма никакъв проблем да се повдигне обвинение.

Всъщност, чисто формално, няма проблем дори да се издаде заповед за арест на премиера, доколкото той няма имунитет.
Основната защита на Бойко идва от САЩ. Той е типичният "кучи син, но наш кучи син" (ако ползваме реториката на Никсън). Т.е. удобна марионетка в Третия свят, поддържана от САЩ на власт, независимо от всички престъпления срещу собствения и народ. Поддържана, стига да следва нарежданията на Вашингтон по въпросите, които ги засягат.
Напоследък обаче, Бойко явно е загубил благоволението на Големия брат, и с това се обясняват опитите му да търси поддръжка на друго място. Такава очевидно е намерил в Турция. Самото сближаване на Бойко с Ердоган означава раздалечаване със САЩ, защото американците са във все по-остри отношения с турците. Интересното е, че Доган е също в остри отношения с Ердоган, доколкото не споделя фанатичните му възгледи за ислямизация на южната ни съседка.
Останал без подкрепата на САЩ, и от години загубил доверие на Русия, Бойко може да се надява само на смешната подкрепа на Турция. Но доколкото Доган контролира турските гласове тук, тази подкрепа е реално само фасадна.
Теоретично, ако се разправи с Доган, и подари гласовете му на Ердоган, чрез някоя партия, тип "Лютфи Местан", тогава Бойко може да се задържи временно. Но това фактически няма как да стане, особено при съюза на Доган с американците, насочен срещу Ердоган.
Най-вероятният изход обаче няма да е арест. Просто Бойко ще иде и отново ще целуне ръка на онзи, който го направи и главен секретар, и кмет, и премиер. Въпросът дали Доган ще приеме извинението зависи и от Посолството, а там никой не може да прогнозира какво ще решат...

Добри Божилов
12.08.2017

http://www.gudelnews.com/2017/08/blog-post_147.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!