Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кабинетът „Борисов 3“ УДРЯ българите с нова система за ГРАБЕЖ! Вижте каква е тя! Истината ще ви разгневи!

Лято. Горещина. Златист пясък. Министърката на туризма Ангелкова пак е на плажа. И имитира дейност. Уж проверява заведенията и плажната ивица. Но нищо запомнящо се, никога не е излязло от нейните „проверки“. Е, сигурно барманите я черпят по някоя друга „Маргарита“, но и толкова ли да не е? И тя е човек. И тя ожаднява. И огладнява.

Борисов също е на плажа. Но, да не си помислите, че се къпе. Нищо подобно. Премиерът работи. Всекидневно. Всеотдайно. Дори по време на отпуската.

Защото девизът му е: „Всеки ден е работен“.  Дааа, оказва се, че може да работиш всеки ден и пак нищо да не свършиш.Ако търсите такива хора, не ходете далеч. Нашият премиер и министрите му, са точно такива. А тяхната имитация на дейност все повече започва да прилича на нова система за грабеж.

Както казва народният поет Иван Вазов, политиците не са нищо повече от „Сладкодумни гости на държавната трапеза.“ Които само лапат, но нищо не вършат. А знаем, че един от „най-сладкодумните“ и май вече постоянни гости, е Борисов. Не минава ден да не се появи в някоя телевизия. Или да не го величаят по придворните сайтове. Скоро ще започне да изскача и от всяка консервена кутия. Но, нейсе. Не това е най-важното.

Най-важното е с какво се занимава премиерът.

Дали работи в защита на държавния интерес? И оправдава ли си парите, които се харчат за него? Дали решава неотложните структурни проблеми на загиващата промишленост и издъхващото селското стопанство? Или просто работи, за да се намира на работа?!

Някои от все по-оредяващите фенове на Борисов, ще кажат, че работи. И то яко. Ето, отишъл на морето. Получил сигнал за една кръчма в Созопол. И се ядосал, че кръчмарят искал от посетителите да плащат и за празните столове.

Резонно е да си зададем въпроса „Ами ако Борисов не бе получил сигнала?“ Ами ако не се беше ядосал? Какво щеше да стане? И няма ли контролни органи, които да се занимаят с тези пладнешки обири и по морето, и в цялата държава? Нали Ангелкова е на проверки по плажа? Защо Борисов се занимава с това, което изобщо не му е работата?

Затова хората веднага и основателно си задават следващия въпрос: „Що за държава е тази, която допуска, така наречените „бизнесмени“, да дерат кожите на хората като ги карат да плащат и за несъществуващи услуги?“

Що за държава е тази, в която премиерът хваща за ушите една фирма и я наказва за нелоялни практики, защото се ядосал. А това, че всички останали фирми, без изключение, също надписват и надуват цените до безбожие, остава зад кадър. И че всекидневното, мародерско ограбване на българите от „честните частници“ си е обичайна практика…за това никой не говори. Важното е, че „добрият“ Борисов е „наказал“ един виновник.

Така се управлява държавата. Сама. На автопилот. Борисов и неговите  министри не са компетентни в своите сфери на отговорност като министри. И затова не правят нищо друго, освен да…имитират дейност. Когато не вършиш нищо и държавата загива, това е нова система за грабеж. И унищожение на хората.

Но някои от все по-оредяващите фенове на Борисов ще кажат, че това не е вярно. Ами нека тогава да видят какви ги върши Борисовия министър на регионалното развитие Николай Нанков.

И той, по примера на своя патрон, вместо да си гледа министерската работа, се занимава с…чистача от Пирогов. Този чистач със своите жалби спирал обществената поръчка за създаването на ТОЛ  система в България.

Ако не знаете, да ви кажем. ТОЛ системата е още по-нова измислица за грабеж на хората. Ако поискате да отидете с колата си от София до Бургас по магистралата например, тогава ви вземат 40 лв. такса. Освен винетката, която е за второстепенните пътища, плащаш и такса магистрала. Заради ТОЛ-а ще скочат и цените на автобусните билети. Защото и рейсовете ще плащат. И то яко.

Затова направиха новите магистрали. Не за да дойдат по тях несъществуващите  инвеститори. А, за да започне нов грабеж на българите. И фактът, че тези магистрали са правени с пари от държавния бюджет, тоест с нашите пари – няма никакво значение. Веднъж ни вземат пари, за да направят магистрали. Втори път ни вземат пари, уж за да ги поддържат тези магистрали. Само че и магистралите не са направени като хората. И поддръжката не е каквато трябва. А парите на бедния данъкоплатец си текат в нечии джобове. Всеки се досеща в чии. Това не е ли пладнешки грабеж?!

При това положение на нещата, не само чистача в Пирогов…то всеки от нас, ако имаше възможност,  би се опитал да спре такава грабителска система. Пък била тя наречена ТОЛ или МОЛ или както там се казва.

Но министрите, които уж са наши слуги, се скъсват да ни обясняват колко „прогресивна“ е тази система. И как трябва да се вземат най-крути мерки срещу „чистача“ от Пирогов, който пречи на олигарсите да съдират още и още кожи от измъчените ни гърбове.

А не си дават сметка, че скоро ЧИСТАЧ ще стане целият народ. И ще ги изчисти от властта веднъж и завинаги. Всички до един.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!