Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП се изсили: Готови сме за национална кампания – „Не на страха и рекета“

Използват ли се държавни институции за оказване на натиск и разчистване на сметки? Този въпрос се задава в изявление на БСП, изпратено от пресцентъра на партията. "Готови сме за национална кампания – „Не на страха и рекета“, казват от партията, която е тясно свързана със страха и рекета в нашето общество. От ръководството очевидно се изживяват като ранния Дони, който през 90-те поведе кампания с подобно название срещу мутрите, пуснати да вилнеят като башибозук от едни генерали. Няма да уточняваме цвета им, това се знае добре. 

Публикуваме пълния текст на изявлението без редакторска намеса:

"В последните дни станахме свидетели на скандали и фрапиращи нарушения на закона от страна на изявени кадри на ГЕРБ.

Видяхме как председател на група общински съветници в Перник гласува лично за придобиването на половин детска градина, а кмет на Алфатар назначава собствената си дъщеря на работа в общината.
Всичко това може да бъде прието като капка в морето, след скандалните признания от страна на свидетели в аферата „Суджукгейт“. Признания, че биват притискани, заплашвани и мачкани, само защото са си позволили да кажат СТОП на рекета, упражняван върху тях от депутат на ГЕРБ.

Междувременно уволниха полицейски служител, който си позволи да покаже на цялата общественост как е обиждан и заплашван от директор на охраната в АЕЦ "Козлодуй".

Огромно притеснение буди фактът, че държавни институции, като НАП, Агенция по храните и др., биват използвани от ГЕРБ за разчистване на лични сметки, за заплахи и оказване на политически натиск.

БСП се противопоставя категорично на случващото се в момента в държавата. Българският гражданин не трябва да живее в страх, че някой ще реши да смачка бизнеса му, да навреди на семейството му, да бъде уволнен само, защото е решил да се защити и противопостави на стила и метода, по който се управлява държавата.

БСП се противопоставя категорично на това държавни служители да бъдат използвани като рекетьори и маша в ръцете на властимащите, само защото ги е страх да не бъдат уволнени. Държавните институции трябва да бъдат еталон за честност и компетентност при изпълнение на основните си задължения, а не да бъдат ползвани като рекетьорски бухалки.
Призоваваме всички граждани, служители на държавната администрация, хора на бизнеса, работници и др., върху които машината ГЕРБ е оказвала или оказва натиск – не се страхувайте! Дайте гласност на това, което се случва!

Парламентарната група на „БСП за БЪЛГАРИЯ“ и всички наши структури в страната, са на разположение на всеки, който има нужда от защита. Готови сме да направим национална кампания – „Не на страха и рекета“. Вие сте свободни хора и никоя политическа сила, независимо от кой цвят е, няма право да ви подчинява със страх, заплахи и рекет

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/bsp-se-izsili-gotovi-sme-za-natsionalna-kampaniya-ne-na-straha-i-reketa 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!