Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Огромен руски военен самолет прелетя над свръхсекретната зона на Белия дом! Америка в шок, Пентагонът дава обяснения! (ВИДЕО)

Представител на министерството на отбраната на САЩ обясни, че наблюдателите в рамките на Договора за открито небе могат да поискат право на полет над всяко място и почти винаги да получат разрешение. Чуждестранните военни наблюдатели могат да летят „практически над цялата територия“, каза той за изданието Politico.

Телевизионният канал Си Ен Ен съобщи по-рано, че руски военен самолет е прелетял в сряда над Капитолията, Пентагона и другите президентски резиденции, извършвайки съгласуван с Вашингтон полет в рамките на Договора за открито небе. В частност, на самолета бе разрешено да навлезе в свръхсекретната зона на въздушното пространство в района на Белия дом.
Наблюдателните полети над САЩ по-рано бяха анонсирани от руското министерство на отбраната. Събеседниците на Си Ен Ен потвърдиха, че маршрутът е бил съгласуван с американските власти, а на борда е имало представители на ВВС на САЩ.

„Обичайно руските наблюдатели пристигат и представят списък с локации, над които биха искали да прелетят“, каза неназованият представител на американското военно ведомство.

„Съставяме план на полетите, и с някои изключения, които засягат сигурността и атмосферните условия, ние им разрешаваме да летят на практика над цялата ни територия“, добави представителят на Пентагона. По думите му, всичките полети „са много регламентирани и внимателно се контролират“, включително и това, когато на наблюдателите „се разрешава да снимат показанията на датчиците“.

По думите на представителя на Пентагона, на борда има и американски военни, които контролират спазването на условията на договора. „Тези мисии се провеждат практически на рутинна основа“, каза представителят на военното ведомство.

Новината за прелитането на руския военен самолет над стратегическите обекти във Вашингтон взриви мрежата в САЩ. Някои бяха възмутени, други питаха, дали да изпадат в паника, а трети – упражниха своето остроумие. Стотици потребители в мрежата споделят новината за руския наблюдателен полет, съпровождайки я с зашеметяващи коментари.

„О, Боже! О, Боже! Руски военен самолет прелетя над Пентагона“, пише потребител. „Защо?!“, пита втори. „Моля?!“, чуди се трети. „Може ли вече официално да изпадаме в паника“, пита четвърти обезпокоен потребител. Други пък отказват да вярват: „Не вярвам на това. ! Това е фалшива новина. Глупости някакви“. От време на време има и такива американци, които призовават своите сънародници към здрав разум. „Прочетете новината до край, преди да репоствате“, пишеха те и обясняваха, че полетът е планов, съгласуван с американските власти. Мнозина пък се шегуват с полета и предполагаемите руски връзки на Тръмп. „Руските ВВС напомнят на Тръмп кой е главния“, пише един от тях. Друг му опонира: „Аз вече бях започнал да скучая за руските самолети“.

https://www.blitz.bg/svyat/ogromen-ruski-voenen-samolet-preletya-nad-svrkhsekretnata-zona-na-beliya-dom-amerika-v-shok-pentagont-dava-obyasneniya-video_news535429.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!