Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валери Симеонов: Циганите ще разберат, че не са по-силни от закона!

„Преди десет дни, обещах на хората от Асеновград, че правителство и местна власт ще бутнат незаконните къщи в циганската махала. Днес първите незаконни постройки са съборени принудително. Следващата седмица е рунд 2, който ще завърши по подобен начин.“

Това написа във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов.

„Циганите ще разберат, че не са по-силни от закона, че не могат да градят държавата в държавата и че няма повече да получават права без задължения. Този кабинет обръща нова страница в отношенията на държавата към затъналите в беззакония цигански гета“, завършва вицепремиерът.

По-рано Дарик съобщи, че днес са съборени 12 незаконни къщи. Представители на МВР, ЕVN, пожарната и Спешна помощ бяха осигурени на място преди началото на действията по събарянето, обяви кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.

От общо 16 разлепени заповеди за принудително събаряне, преди започване на разрушаването със строителна техника, се констатира, че две постройки са доброволно съборени предните дни, а в деня на акцията – още две.

Останалите 12, описани със заповеди незаконни застроявания бяха премахнати, като предварително прецизно бе проверено да не би вътре да има останали хора, животни, взривоопасни материали или неизключено ел. захранване.

Акцията премина без напрежение и реакции, една малка част от обитателите на съборените постройки проявиха интерес да се регистрират като нуждаещи се и на място социалните работници са извършели за целта консултация и анкетиране, допълни още д-р Караиванов.

Източник: Епицентър.бг 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!