Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой е „суджук“ депутатът заради който Борисов иска главите на всички "суджук" шефове в Добрич?

По вкусен от ВСЯКОГА!

Общински ръководител на ПП ГЕРБ – Добрич. Според сайта rns.bg Живко Мартинов е кум на директора на дирекция „Поземлени отношения и комасация“ в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) – Стелиян Митев, който беше даден на съд за престъпление по служба

Ето какви хора решават съдбините на България днес!

Живко Мартинов, на когото прокуратурата поиска сваляне на имунитета, е роден на 3 януари 1964, инженер по професия и е за втори мандат депутат от Добрич, избран от листата на ГЕРБ.

Един от „немите“ депутати в парламента, които се използват само за натискане на бутоните при гласуване.

Според сайта на Народното събрание за два мандата Живко Мартинов нито веднъж не се изказквал от парламентарната трибуна! Участва в пет групи за приятелство и в две комисии: за храните и за водите.

Общински ръководител на ПП ГЕРБ – Добрич. Преди да стане народен представител Живко Мартинов е бил член на общински съвет град Добрич. Член на постоянната комисията по „Териториално развитие, жилищна политика и строителство“ и постоянната комисия по „Спорт и младежки дейности“ в общински съвет гр. Добрич.

Според сайта rns.bg Живко Мартинов е кум на директора на дирекция „Поземлени отношения и комасация“ в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) – Стелиян Митев, който беше даден на съд за престъпление по служба.
Според обвинението Митев като шеф на земеделската дирекция в Добрич е позволил на баща си да направи „частен“ плаж в Кранево, като е разпореждал извършването на фиктивни проверки.

Статия в „Капитал“ от 2013 г. свързва Живко Мартинов (по това време – общински съветник) с голям проект за вертопарк край Дуранкулашкото езеро, който предизвика притесненията на еко организации.

Депутатът от ГЕРБ държал под контрол целия Добрич,

оказвал влияние на полиция,

частни търговци,

прокуратура и

държавни дружества.

Според обвинението, което представи днес главният прокуро Сотир Цацаров, депутатът от ГЕРБ се сдобил с общо 4 000 килограма, 60 килограма телешка пастърма и филе "Елена", притискайки търговец, че суджукът е за министър-председателя.

Освен това депутатът Мартинов упражнил натиск и върху служител на МВР - принуда

- за анулиране на фиш, издаден на шофьора на народния представител,

- за незабавно освобождаване на товарни автомобили с незаконно придобит пясък,

- за запозване на натиск върху лица за закупена от народния представител пшеница

Депутатът Мартинов оказвал натиск и върху окръжния прокурор на Добрич

да бъде оневинен бивш заместник-министър, предизвикал катастрофа с двама загинали.

Натиск е бил оказван и върху експертния състав на полицията за оневиняване на извършителя

Мартинов оказвал натиск и върху ръководители на държавни учреждения да бъде уволнено определено лице,

да бъде назначено конкретно лице,

да не се ползват услугите на определен и на друг адвокат.

Мартинов е оказвал натиск и върху полицай. Депутатът искал прекратяване на проверка и освобождаване на задържани автомобили.

Според официалната информация от партия ГЕРБ, Мартинов е съдействал на старческия дом от село Ведрина за настаняване на възрастни хора в болница за лечение, а също така и за закупуването на нов скенер за МБАЛ в града. Мартинов е направил дарение от 500 лева за лечението в Германия на малкия Алекс и е получил благодарност от Асоциация „Малките ангели“, които имат за цел да подпомагат финансирането на лечението на деца в нужда.

Със съдействието на депутата Общинският съвет в Добрич ще гласува и социална пенсия на майка на дете с увреждания, за което се е грижила и няма необходимия трудов стаж. Мартинов се е срещнал и с граждани, които имат проблеми с отчитането не електроенергията и е поел ангажимент те да бъдат решени. Народният предсдтавител е съдействал и пред Морска администрация за регистрацията на риболовно корабче.

През 2011 година Кирил Костов, член на общинското ръководство на ГЕРБ в община Добричка, демонстративно наряза с ножичка членската си карта с мотива, че е крайно разочарован от политиката на националното и регионално ръководство на ГЕРБ.
"В ГЕРБ има страх, интриги и натиск към всеки, който дръзне да каже това, което мисли. Въпреки многократните писма до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нямаше никаква реакция от София. В Добричкия регион стотици бизнесмени и граждани са давали пари на ГЕРБ, но ги няма в списъка на дарителите. Никой никога не е давал отчет за събраните и изхарчени пари по време на изборите", съобщава тогава Костов.

Според него в Добрич се е оформило "корупционно каре" от Румен Иванов - народен представител, Желязко Желязков - областен управител, Живко Мартинов и Иван Иванов - общински съветници в Добрич, които злоупотребявали с търпението на добричлии под шапката на къртица Тошко Тодоров - сега зам.- шеф на НАП. "Те правят схеми за източване на средства от общинския и републиканския бюджет. По-лошото е, че са започнали да притискат бизнесмени. Сред тях са и по-малки арендатори, обработващи от 20 000 до 50 000 дка земя. Те са били заплашени, че няма да си получат субсидията, ако не се отчитат по съответния начин", заявява тогава Костов.

http://epicenter.bg/article/Koy-e-deputatat--sudzhuk--Zhivko-Martinov-/132566/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!