Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Сложете намордник на Валери Симеонов! Поведението на вицепремиера е симптом за онази власт, която се упражнява не в името на хората

Чудех се кога най-после премиерът Борисов ще зашлеви шамар на разбеснелия се вицепремиер Валери Симеонов.

Чудех се кога най-после премиерът Борисов ще зашлеви шамар на разбеснелия се вицепремиер Валери Симеонов.
Е, стори го днес след като Симеонов бе на път да разпали война в държавата с предложението си да отпадне класът за „прослужени години“.

Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим. Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря". Напереният до вчера Валери Симеонов изрече тези думи в Министерския съвет с израз на ударено между очите куче.
Тв камерите показаха уплашения му поглед и въртящите се от напрежение малки очички.
Страховитият лидер на НФСБ изглеждаше смазан.

А сега си го припомнете вчера, когато с апломб се изживяваше като властелин на държавата: „Може би не трябва да имам собствено мнение, като съм вицепремиер?! Или пък, о, какъв ужас, ако моето мнение не съвпадне с това на БСП и с на Корнелия Нинова, която не я знам колко стаж има".

И още „по-страшната“ му закана, която няма нищо общо с принципите на една социална държава: "Недейте забравя, че аз не идвам от приют за безработни или пък за социално слаби! Идвам от бизнеса и ви казвам, че клас не трябва да има!"

Поведението на Валери Симеонов е симптом за онази власт, която се упражнява не в името на хората.

Той е пример за самозабравилия се политик, изкачил се не по заслуги, а по стечение на обстоятелствата до пост, който не е по мярата му и не отговаря на неговата ценностна система. Защото той се държи като робовладелец, а не като демократ. И няма да се промени.

Бруталното му поведение на границата, когато издевателстваше над възрастната жена трябваше да светне на всички, че от този човек не може да очакваме човешина, че той не става за ръководител нито от национален, камо ли от европейска мащаб. А с него ще трябва да се показваме на европейците след няколко месеца.

Затова, когато Борисов му даваше бонбончето „вицепремиерски пост“, трябваше да му сложи и намордника. 

Симеонов няма какво да прави в управлението на държавата с пост, който фактически е залъгалка, затова сам реши, че разбира от всичко. И от границата, и от алкохолния туризъм в Слънчев бряг, и от социалната и пенсионната система, и от образованието, и от демографията. Нищо от това, с което се захвана, не е доведено до край. Лошото е, че Борисов му позволи да си разиграва коня. 

И най-важното – Валери Симеонов няма чувството, че е част от отбор, че в един управленски екип личното мнение е до решението на колективния орган. Той смята, че „вицепремиерстването му“ е даденост, защото иначе, видите ли, отиваме на избори. Но вероятно е забравил, че този пост му го осигуриха, и то случайно, едва 318 000 българи, повечето от които едва ли ще гласуват за него. И понеже е цапнат в устата, медиите са петимни за него. А пък той е щастлив, когато огрява на екрана с поредната си глупотевина
Така се случи и с „прослуженото време“.

Сега Валери Симеонов се извинява за думите си като дете, ударено през ръцете.
А кой ще се извини за агресията, която пося в обществото, за противопоставянето, което предизвика с „личното си мнение“, за насъскването на едни социални групи срещу други?


Докога такива политици ще се упражняват върху главите на българите?
27 години не ни стигнаха да се научим да отсяваме кадърните от случайните!
Затова едните бягат навън, а другите се размножават у нас след всеки избор.

И това се превръща в национална орис!

http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Slozhete-namordnik-na-Valeri-Simeonov--/132491/11/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!