Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вземаме от инвалидите, за да дадем на другите пенсионери

Oт резултата от актуализацията на инвалидните пенсии зависи в най-голяма степен и нашият предизборен ангажимент за пропорционално индексиране на останалите пенсии, освен минималните. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в Народното събрание по време на среща на ПГ на „Обединени патриоти“ с министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, предаде Фокус.

„Въпросът за актуализацията на инвалидните пенсии е един от най-важните за нас като политическа сила. По наше настояване е заложен в стратегическите приоритети 2017-2021 година, по които вече е подготвена програмата за управление“, посочи той.

„Трябва да има финансово отражение, което да даде възможност за съответната преработка на бюджета. Времето е малко и това ще бъде трудноизпълнима задача, така или иначе сме я поели като ангажимент и трябва да реализираме с успех това мероприятие“, обясни вицепремиерът.

„В противен случай ще можем да разчитаме само на излишъците от бюджета за индексирането на останалите пенсии. Никой не може да предвиди какви ще бъдат те, до момента вървим добре, обаче никой не знае какво ще стане до края на годината“, коментира Валери Симеонов и уточни, че има наказателни процедури от ЕК, които могат да доведат до някои нежелани последици за бюджета.„Даже да допуснем, че тази година ще има достатъчно излишъци, те са един променлив показател, не се знае дали догодина ще ги имаме, за да разчитаме на тях“, посочи вицепремиерът.

„Когато се поеме ангажимент за индексиране на пенсиите - това са разходи, които ще бъдат всяка година, не само 2018 година, а и 2019, 2020, 2021 година. Живот и здраве до следващото коалиционно управление, което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на „Обединени патриоти“ ще бъде реализирано успешно“, каза още Валери Симеонов.

http://19min.bg/news/8/91054.html#91054 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!