Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шумен въстава срещу джамиите и сектата „Свидетели на Йехова“

Границата на религиозната толерантност е премината и в мултикултурният Шумен зрее бунт. Прави се организация за такъв.

Родният град на Панайот Волов, Тодор Колев, Астор и много други величия е известен със своите изригвания при системна несправедливост.

„Искаме да се чуе тътенът в цялата страна. Не може джамиите да се чуват толкова силно, не може. Нека бъде измерено с шумомер и да се види, че се прекрачват всякакви граници.

И не е само от Томбул джамия шумовото замърсяване, която между впрочем е българска собственост, а не чужда. Трезвомислещите мюсюлмани също недоволстват“ казаха бунтуващите се шуменци и не разбират защо местната община и МВР не си влязат в ролята и то незабавно.

Имало многобройни сигнали, а и самия кмет е бил преди това шеф на ОД МВР и бил запознат с настроенията и проблематиката. Чашата на търпението откъм религиозни провокации и настрапвания е преляла напълно със „Свидетели на Йехова“. Техни представители звъняли и тропали по вратите на хората, без да са канени и желани в частната им собственост. Сигнали за този вид тормоз, отново имало в община Шумен, но дотам. Реално ръцете на местните управници са напълно развързани, понеже през февруари миналата година, ОбС приема рестриктивна наредба срещу религиозната пропаганда по семейните домове. Тя е юридически издържана и бива изготвена от известния общественик, общински съветник и лидер на НФСБ- Шумен Наталия Стефанова. При нейна проверка се оказва, че за година и половина откакто наредбата е в сила, няма наложена и една санкция на нарушителите. За безплатните предписания, няма официална информация. Тя призовава съгражданите си да подават сигнали навреме към компетентните институции и към нея самата. Стефанова излиза със следното обръщение към кмета на община Шумен:

Уважаеми господин Христов,

По повод зачестилите сигнали от граждани на гр. Шумен, че група от хора, агитират с литература на религиозното изповедание „Свидетели на Йехова“, влизат по входовете, звънят по домовете, и притесняват гражданите, най- вече в района около М-БАЛ, Кауфланд 2, и района около Пети полк. Моля, Община Шумен незабавно да предприеме спешни мерки и нарушителите да бъдат санкционирани. На територията на Община Шумен с решение на Общински съвет РЕШЕНИЕ №81 от 25.02.2016 се Забранява се извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите. Нарушителите подлежат на глоба. Всеки встъпил на територията на нашата Община е задължен да спазва всички Наредби приети от Общински съвет.

Шуменци пък дават сравнително кратък срок за реакция и припомнят величието на града, пускайки в социалната мрежа местния химн: „Оттука започва България“.

Uniconbg.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!