Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мартин Шулц заплаши с орязване на еврофондове страните, отхвърлящи гостите на Меркел изпращани от Сорос – т.е. парите са за ислямизаторите

защото "Исляма е последната надежда на комунистическата революция" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Средствата от европейските фондове трябва да бъдат отпускани според принципите на "солидарността". Това обяви германският опозиционен лидер Мартин Шулц, намеквайки, че страните от Централна и Източна Европа, които отказват да приемат мигранти, трябва да получават по-малко средства от Брюксел, съобщава ДПА, цитирани от news.bg.

"Няма бежанска криза в Европа - ние сме богат и огромен континент и просто трябва да разпределим бежанците по разумен начин. Това, което имаме, е криза на солидарността", написа лидерът на Социалдемократическата партия в профила си във "Фейсбук".

"Има държави, които казват "да" на Европа, когато получават нещо. Ала те казват "не", когато се предполага, че трябва да сторят нещо, като например приемането на бежанци. Това трябва да престане. Като канцлер, аз ще наложа вето на всеки бюджет на ЕС, който не е основан на принципа на солидарността", добави Шулц.

През юни Европейската комисия стартира наказателна процедура срещу Полша, Чехия и Унгария заради отказа им да приемат бежанци от Италия и Гърция, като част от споразумението за споделяне на тежестта на миграцията, постигнато през 2015 г.

Бившият италиански премиер Матео Ренци беше сред първите през миналата година, който обвини европейските си партньори от Централна и Източна Европа в егоизъм във връзка с миграционната криза, като заплаши с орязването на европейски фондове.

Изявлението на Шулц в подкрепа на позицията на Италия дойде, докато социалдемократите се борят да свалят от власт германския канцлер Ангела Меркел на изборите, насрочени за 24 септември. Социологическите допитвания показват, че Меркел ще спечели изборите, което ще бъде нейният четвърти мандат като канцлер.

http://epicenter.bg/article/Martin-Shults-zaplashi-s-oryazvane-na-evrofondove-stranite--othvarlyashti-migrantite/132374/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!