Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев нанесе як шамар на парламента и правителството! Вижте какво направи!

Президентът Радев Блокира СЕТА!

„Давам споразумението СЕТА за разглеждане от Конституционния съд, след което ще настоявам да бъде разтълкувано и широко разяснено на всички български граждани“!

Toва  написа  във „Фейсбук“ преди минути президентът Румен Радев. Държавният глава обясни, че е загрижен, че като международен договор, СЕТА е споразумение със смесен характер, което включва не само въпроси от изключителната компетенция на ЕС, но е и от националната компетентност на всички държави-членки.

„Необходима е и споделената компетентност между ЕС и всяка държава поотделно. В СЕТА има неясноти, които пораждат куп въпроси у българските производители и потребители. СЕТА практически засяга всички сфери на обществения живот. Така че е нужно гражданите и институциите да имат пълна яснота за цялата същност на такива споразумения и да преценят дали те имат място в българския конституционен модел.

Ратифицирането им предопределя посоката на развитие на държавата и икономиката в дългосрочна перспектива. Според мен това  следва да става с максимален консенсус, а не само с гласуване в парламента“, написа още Радев.

Така президентът с един замах отсече раболепното гласуване „За“ СЕТА от българския парламент и договорът няма да влезе в сила у нас на 21 септември, както се договориха Жан Клод Юнкер и канадския президент. За тази дата бе предвиден експерименталният старт на СЕТА в няколко държави в ЕС от втората писта, включително и в България.

Парламентът ни гласува разединено, но все пак „За“ въвеждането на мракобесната СЕТА. И то беприето с гласовете на ГЕРБ и т. нар. Обединени „патриоти“.

„Искам за българския народ да е напълно ясно какво е гласувано и какви са последствията от това търговско споразумение, заяви президентът. Искам КС да разтълкува всички спорни точки, които никой в България не знае какво значат. Искам широко допитване и пълна яснота“, отсече Радев.

В ЕС изпаднаха в шок, че малка, доскоро безхарактерна и силно раболепна България скочи срещу договора. И то в последния момент.

Президентът Радев обаче има правото да сложи вето или да поиска референдум относно ратификацията. Което най-вероятно и ще направи. А на допитването народът ни със сигурност ще заяви, че не желае въвеждане на робското търговско глобално споразумение СЕТА, за което е знайно, че със сигурност ще унищожи и без това мизернатани индустрия и селско стопанство.

Браво, господин президент!

Най-после някои наистина защити интересите на България! Skandalno.net

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!