Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП забрави Левски, паметникът му в София остана без венец от социалистите

„Липсваш ни, Апостоле“, пише във фейсбук Корнелия Нинова

БСП забравиха Апостола на Свобода и в деня на 180-годишнината от рождението му се оказаха единствената парламентарна група, която не поднесе венец и не почете Васил Левски. Това видя репортер на Faktor.bg.

По време на паметната церемония в столицата венци и цвета бяха поднесени от президента на България, министър председателя, председателя на НС, министъра на отбраната, началника на Военния щаб, парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти и „Воля“. От червената партия дори нямаше присъстващи политици. Единственото лице с червена окраска бе омбудсманът Мая Манолова. Политици се шегуваха, че Корнелия Нинова от САЩ не е дала разпореждане да се ходи на паметника на Левски в нейно отсъствие. Други пък припомниха, че на 9-ти септември и 9-ти май социалистите са първите поклонници на паметниците на комунисти и Червената армия, и честват забранения със закон в Европа и България комунизъм, но забравят паметта на Апостола, въпреки, че се кичат с неговия лик и лицемерно държат портрети на Дякона в кабинетите си.

И докато БСП проспа поклонението пред паметника на Левски в столицата, Нинова триумфално написа във Фейсбук: „Вярвам, че идеалът на Левски за чиста и свята република и равенство на другите европейски народи е жив и днес.

На този ден е роден големият син на България – Васил Левски. Възхищавам се на прозрението, с което е начертал пътя на Отечеството ни за десетилетия напред.

Прекланям се пред смелостта, с която се е борил за свободата и добруването на народа ни. Липсваш ни, Апостоле. Имаме нужда от твоята чистота, сила и себеотрицание. Поклон!", пише Нинова. Думите й обаче остават фалшиви на фона на забравения паметник.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/bsp-zabravi-levski-pametnikat-mu-v-sofiya-ostana-bez-venets-ot-sotsialistite 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!