Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мълния от Донецк! ДНР и ЛНР обявиха създаването на нова държава – Малорусия!

Това ще бъде нова държава със собствен флаг, конституция и столица в Донецк. Това обяви днес лидерът на Донецката народна република Александър Захарченко по повод решението да бъде създадена нова държава Малорусия, цитиран от руските и световните медии.
Ние, представителите на регионите от бившата Украйна (с изключение на Крим), заявяваме за учредяването на нова държава, която е правоприемник на Украйна. Ние сме съгласни новата държава да се нарича Малорусия, тъй като самото име „Украйна“ вече е дискредитирано“, се казва в конституционния акт, представен в Донецк.
В документа се отбелязва, че Малорусия това е многонационална държава, в което държавните езици са молоруски и руски, признават се и правата на носителите на регионални езици. Това е федерална държава с широка автономия и с флаг на Богдан Хмелницки.
Столицата е Донецк, а „Киев остава само историко-кулутурен център без статут на столичен град“. Създателите на Малорусия стъпват на това, че ДНР и ЛНР са останали единствените територии от „бивша „Украйна“ (ако не се смята) Крыма“, където се е запазила законна власт.

„За да бъде предотвратен хаоса, предлагаме въвеждането на извънредно положение за срок от 3 години. През този срок се забранява дейността на всички партии и се започва разследване с участието на международната общественост на престъпленията в Одеса, Донбас и на Майдана. Това решение зрееше отдавна и днес днес предлагаме този вариант, който ще позволи да бъде спряна войната“, подчерта Захарченко, цитиран от Интерфакс.
Напомняме, че ДНР и ЛНР бяха образувани през 2014 г., тай като смята, че в Киев бе извършен държавен преврат след безредиците на Майдана и не признават новата власт там.
https://www.blitz.bg/svyat/mlniya-ot-donetsk-dnr-i-lnr-obyavikha-szdavaneto-na-nova-drzhava-malorusiya_news530030.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!