Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брюксел обяви „Атака“ за най-антизападната партия в ЕС! Класацията е според подкрепата за либерализма, НАТО, ЕС, Украйна и бежанците!

„Атака“ е най-антизападната партия в Европейския съюз. Това показва проучване на Европейския съвет за външна политика.
Пет български партии влизат в Топ 30 на антиевропейските политически сили.
Това обяви по БНР Весела Чернева, която оглавява българския офис на Европейския съвет по външна политика. Изследвани са общо 252 партии на Стария континент.
Проучването разглежда европейските партии от гледна точка на идеологическата им близост до Кремъл и отношението им към основните елементи на западния политически ред.
„Това са всички парламентарно представени партии към времето на изследването. Преди малко повече от година започна изследването, така че в нашия случай това означава предишното Народно събрание“, отбеляза Чернева.
Изследването няма претенции за представителност, като е поискано мнението на национални изследователи, хора, които следят партийния живот в съответните страни, хора, които от своя страна са говорили с представители на различните партии и имат представа какви са техните позиции по няколко големи групи въпроси.

Въпросите, по които е направена класацията, са – подкрепа на ЕС, подкрепа за либерализма като европейска ценност, разделение между църква и държава и приемането на това разделение, подкрепа за НАТО и Европейския съюз като център на европейския ред и сигурност, подкрепа за трансаантлантическите връзки, отношение към свободния пазар и глобализацията. Това е голяма част от базисната ориентация на ЕС.
Има и 3 въпроса, които са пряко или косвено свързани с Русия – отношението на страната към Русия, отношение на страната към санкциите срещу Русия и има ли партията връзки с Русия. Във въпросника има и питане за подкрепата към Украйна и реформите там, както и към бежанската криза и войната в Сирия.

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/57410-ES-obyavi-%20Ataka%20-za-nay-antizapadnata-partiya-v-sayuza 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!