Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Димитър Манолов: Камък върху камък няма да остане, ако махнат класа за прослужено време

„Доходите на хората няма да намалеят с тази промяна. Те ще бъдат запазени, ще получават и бонуси, но това ще става за компетенции и опит, а не автоматично по нормативни разпоредби”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара.

По думите му България е единствената страна в Европа, в която има класове и минимални осигурителни прагове. „Искаме да сме като другите европейски страни”, каза Данев.

„Като говорим за Европа нека започнем от заплатите. Да ги направим европейски и след това да правим всичко друго”, защити другата позиция Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа”.

По думите на синдикалиста има много страни в Европа, където има минимална работна заплата и клас прослужено време.

Според Манолов синдикатите не могат да приемат премахването на класа за прослужено време, тъй като това ще ощети стотици хиляди работещи. От тази работа нищо няма да излезе, заяви Манолов. По тази тема хората са изключитено чувствителни и камък върху камък няма да остане, ако се опитат са направят подобно нещо, подчерта синдикалистът.

Димитър Манолов попита Божидар Данев дали си мисли, че хората му вярват, че работодателите наистина мислят за доходите на работниците? А той му отговори с числа. „Само за една година доходите са нараснали 9,8%, докато БВП е пораснал само с 3,6 на сто. А това е показателно, че работодателите вдигат заплатите”, аргументира се Данев.

http://epicenter.bg/article/Dimitar-Manolov--Kamak-varhu-kamak-nyama-da-ostane--ako-mahnat-klasa-za-prosluzheno-vreme/132186/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!