Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветан Цветанов НАГЛО: ГЕРБ ще Приеме Закона за Борба с Корупцията в Края на Управлението си, след 4 години!

„До края на тази  година ще имаме обсъден от всички  и обнародван законопроект за борба с корупцията“, каза Цветан Цветанов пред журналисти.

„Ще бъдем абсолютно безкомпромисни в борбата с това зловредно явление в държавата ни. Съгласувано с председателя Бойко Борисов, ние от ГЕРБ взехме твърдото политическо решение  този закон да се приеме и приложи с цялата му строгост до края на 4-годишния ни мандат“, увери Цецко.

И не пропусна да подчертае, че опозицията в лицето на БСП много пречела да се изработи антикорупционната платформа, с която ГЕРБ възнамерява да бори лъжците и далавераджиите в страната.

И тъй като винаги, когато Цветанов и Борисов говорят, ние от Skandalno.net първо държим да се уверим ден ли е, нощ ли е, сигурни ли са в това което казват и чуват ли се какви ги приказват… Та в случая също се замислихме и се запитахме: След като и в трите си кабинета ГЕРБ имаше мнозинство в парламента и успяваше да прокара какъвто безумен закон си поиска, а опозицията лаеше беззъбо, какво наистина им попречи в продължение на цели 10 години във властта до момента да приемат подобен закон?

Какво толкова спира ГЕРБ и сега, та чак в края на годината ще има. И то не закон, а проектозакон. А в пълния си блясък анти-корупционният закон щял да се появи чак в края на мандата им. Благодарение на „политическата воля“ на ГЕРБ.

Сериозно? Наистина ли?

Какви ще са тези родилни мъки за един обикновен закон? Великото народно събрание навремето за няколко месеца цяла конституция направи, а сега четири години ще се мъти някакво най-вероятно законово недоносче, което за капак ще се окаже и 100% неприложимо.

Много просто. Ако ГЕРБ приемат подобен текст, то трябва да разследват сами себе си. И да се самонапъхат в затвора.

Защото за десет години във властта те толкова преядоха и се самозабравиха, че когото и да хванеш по веригата, можеш да го туриш на топло без проблем. Пък той си знае защо! Министри, депутати, министерски чиновници, шефове на знайни и незнайни агенции, хора на гишета всякакви, фирмаджии, работодатели и всички, които си изпочупиха краката да доказват лоялността си към Бащицата и Вашингтон… И да грабят България на парче. От време на време се разкрива някоя дребна риба, но големите продължават да си плуват в топлия аквариум, гарантиран от ГЕРБ.

Понякога в аквариума се промъкват информации за офшорните сметки на някоя акула, например на Борисов и приближените му. Но придворните гербаджийски медии бързо замитат и разводняват следите, прокуратурата не се самосезира и всичко се оказва сензация за няколко дни. А после потъва в забрава.

Да има осъден някой бивш или настоящ управник досега? Със свещ да търсите, такъв няма да намерите. Оправдават ги още в прокуратурата по дежурното „липса на доказателства“.

В Румъния всички подкупни чиновници са в затвора и затова там заплатите са два пъти по-високи от българските, а хората живеят нормално. А в мига, в който правителството заговори за амнистия на виновните, хиляди румънци заляха площадите и протестираха, докато амнистията не беше отменена.

У нас е тъкмо обратното: Колкото повече крадат управляващите, толкова по-пасивен е народът.

Никой не протестира, недоволството се излива предимно в социалните мрежи и предимно през страхливо- фалшиви фейсбук профили.

Та за кого ще прави ГЕРБ този закон?

Никой не вярва, че са се засилили да вкарват в затвора себе си.

Отново ще се пръкне, /ако се пръкне/ едно недоносче, което ще засегне само леля Пена.

Леля Пена, която бута двайсетачка на ръка, за да й изготвят по-бързо скицата на къщичката. Леля Пена, която дава и последните си спестявания на някой доктор, за да я прегледа. Леля Пена, на която й искат парии на всяко гише, бавят я и я мотаят, докато не плати. Даже отрочето си не може да запише в училище, ако не спонсорира директора с някой рушвет.

Законът на ГЕРБ ще бъде направен така, че с цялата си строгост ще накаже Пена.

А тези, които са взели парите, ще се разминат с преместване на друга, по-доходна работа.

За кокошка няма прошка!

Такава е политическата воля на ГЕРБ! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!