Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов си купи АУДИ за 200 хиляди… Парите за покупката на екстрата са от партийната субсидия плащана от... познайте кой

Депутати твърдят, че само поддръжката на луксозната кола излиза към 5 хиляди на година. Парите за покупката на екстрата са от партийната субсидия на ГЕРБ.

Субсидиите за партиите се плащат от данъкоплатците. Въпреки това в ГЕРБ въобще не се притеснявали, че са похарчили народната пара за излишен лукс на заместник-председателя си, който има три обвинения за престъпления по служба.

С парите от гласоподавателите си ГЕРБ са наели специален шофьор за Цветанов, който да го вози и да му отваря вратата, когато слиза, разказват възмутени служители в Народното събрание. Самият Цветанов бил известен в редиците, на мъжете в ГЕРБ като изключително слаб шофьор, за което търпял и подигравките на Борисов.

Лимузината на Цветанов е купена с договор от края на май тази година, след предсрочните парламентарни избори. Цената е 167 хиляди лева без. ДДС, а с данъка парите стават 200 хиляди.

„Имахме голямо доверие в г-н Цветанов, когато беше вицепремиер, защото демонстрираше солидарност с народа. Сега видяхме, че си пада по лукса, който си купува с парите от държавната субсидия. Това го виждат обикновените членове на ГЕРБ, когато той идва в провинцията. Ние изнемогваме и въпреки това даряваме партията кой с каквото може, а те в София си поръчват лимузини – недоумява редови член на ГЕРБ от Пазарджик, който твърди, че вече няма да си плаща членския внос и ще напусне ГЕРБ, както това правят хиляди други.

Аудито на Цветанов е само една от колите, които ГЕРБ са си напазарували в последната година с държавната субсидия. Същата, но с повече екстри и, е купена и за Бойко Борисов. Явно в партията му си падат по немските автомобили, защото са сключили и договор за лимузина „Фолксваген“ за близо 100 хиляди лева както и за „Опел“. Имат и няколко други скъпи марки, които са внесени от автокъщи в Германия.

Лимузината на Бойко Борисов също е „Ауди“, но е с 40 хиляди по-скъпа от тази на Цветанов, провериха журналисти. Това е така, защото колата има повече екстри и е по-мощна. Разполага с най-нови технологии и е последен писък на модата.

Борисов ползваше държавен джип „Субару“, но след като сдаде властта, си е поръчал „Ауди А8″ с парите от държавната субсидия. Той държал неговата придобивка да е по-скъпа, за да се отличава като председател от заместника си. Въпреки че парите от субсидиите трябва да се изразходват за партийна работа, Борисов и Цветанов ползвали лимузините предимно за лични цели. /  IBTnews.bg / Skandalno.net /bultimes.com

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!