Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Зайцева: За да не боледувате, пийте отвара от корените на тези три растения

Силвия Василева

Прочутата руска билкарка Елена Зайцева през целия си живот събира треви и безценни растения, с които забърква различни лековити отвари. Тя познава над 1 100 билки, които виреят не само в Русия, но и в Далечния Изток, Алтай и други места. За своите близо 90 години тя е излекувала с рецептите си хиляди хора, които са страдали от различни заболявания.

Още от 8-годишна проявява интерес към билките и тяхната лечебна функция за хората. През годините тя изнася беседи в десетки манастири и църкви, свързани с билколечението и силата на природата. Публични лекции е изнасяла в столицата Москва, но и в редица други градове на страната. Говорила е за билките пред екипи от висши медицински училища и висококвалифицирани лекарски.

Алтернативната лечителка твърди, че всички плевели лекуват. За да не боледувате никога, просто изкопайте от градината си корените на три растения – глухарче, троскот и репей. Най-ценни качества имат корените и на трите плевела през пролетта, но може да си ги набавите и наесен.

Глухарче

Корените на глухарчето изпитано лекуват рак на черния дроб и стомаха, борят злокачествена анемия, лимфни възпаления, деформираща остеохондроза, както и всички ставни заболявания. Събраните през пролетта листа на глухарчето накиснете в солена вода за два часа. Така ще премахнете горчивината им. От тях си правете вкусна и полезна салата или си сварете супа, корените пък може да ги изпечете.

Троскот

Не съществува болест, която да не бъде изцерена от троскота – от очни, до тежки ракови заболявания. Корени на троскота се препоръчват при подагра, силни болки, ревматизъм, артрит и лумбаго. Възстановяват и нарушен метаболизъм. Отварата от корена на троскот ползвайте при различни отоци, белодробни заболявания, цистит, камъни в бъбреците и жлъчката, чревни заболявания, високо кръвно и диабет.

Репей

Коренът от репей е предписван от Зайцева за лечение на синузит, бронхит, диабет, ревматизъм, артрит, подагра, междупрешленна херния, болки в ухото, атеросклероза и хронична коронарна недостатъчност. С него се лекуват още чернодробни тумори, цироза, холецистит, камъни в жлъчката и бъбреците, дори хепатит! Предписва се от билкари за всички кожни заболявания, дори и тежкия псориазис. Корените на репея лекуват парализа, категорична е Зайцева. 

Как да си приготвите вкъщи отвара от корените на трите плевела

Нужни са Ви 2 с.л. с връх от смес, получена поравно от трите корена. Изсипвате ги в стъклен или порцеланов съд и ги заливате с 2 ч.ч. вряла вода. Оставяте така настойката за половин час, покрита с капак или кърпа. Прецеждате и пиете три пъти дневно по половин ч.ч. преди хранене. Тогава кръвта веднага я абсорбира и се разпространява в цялото тяло. Задължително условие е да приготвяте всеки ден прясна настойка, за да ползвате максимално ефекта от корените.

Лечението трябва да продължи между 4 и 6 седмици. Нужно е натрупване в организма, защото билките лекуват щадящо, бавно и незабележимо, твърди Елена Зайцева.

След края на лечението правите 5-дневна почивка. После може да продължите да пиете отварата. За стари заболявания, чието лечение сте отлагали във времето, трябва да приемате тази настойка от 3 до 5 месеца. Консумирайте сместа от корени на троскот, глухарче и репей винаги в равни пропорции. Може да опитате и вариант, в който да редувате първата седмица – репей, втората – глухарче, третата – троскот, съветва още прочутата руска билкарка.

http://delo.bg/show/elena-zaytseva-za-da-ne-boleduvate-piyte-otvara-ot-korenite-na-tezi-tri-rasteniya/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!