Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доналд Тръмп: Няма да отменя санкциите срещу Русия, докато няма споразумение по Украйна и Сирия

"В момента сме наложили много сериозни санкции срещу Русия. Никога не съм обмислял да ги отменям. Някои хора казваха, че Доналд Тръмп иска да направи това, но аз не искам да ги отменям", заявил Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС. Той заяви, че няма да отмени съществуващите санкции срещу Русия, докато не се постигне споразумение по Украйна и Сирия, но отказа да съобщи кога ще подпише исканите от Конгреса по-строги мерки." Същевременно заяви, че иска да сключи с Русия "прекрасни сделки".

Американският президент заяви още, че би поканил Владимир Путин в Белия дом, но че не е настъпил подходящият момент за това, предаде Ройтерс.
Президентът на САЩ каза също така, че обмисля квоти и тарифи, за да се справи с големия проблем на дъмпинга в областта на стоманодобива от страна на Китай и на други страни.

Тези изявления Тръмп е направил в самолета на път от Вашингтон за Париж. Те са били направени неофициално, но Белият дом впоследствие реши да ги публикува, отбелязва Ройтерс.
Тръмп заяви, че не вярва руският президент да го е подкрепял да стане президент на САЩ.
"На следващата ми среща с Путин ще го попитам: "За кого бяхте всъщност?" Понеже не мога да повярвам, че е подкрепял мен", пошегувал се Тръмп.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/donald-tramp-nyama-da-otmenya-sanktsiite-sreshtu-rusiya-dokato-nyama-sporazumenie-po-ukrayna-i-siriya 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!