Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Само в България ли депутатският задник струва 20 млн.?

Докога правителството Борисов 3 и лицемерната коалиция ГЕРБ-Обединени патрЕоти ще продължават да харчат с пълна пара за плочки, ремонти, осветление и градинки?

Не се ли пренаситиха достатъчно? Под предлог великото Европредседателство България се превърна в нереална работна площадка – навсякъде се ремонтира и кърпи. То не е НДК, то не е Арена Армеец.

За няколко месеца за Националния дворец на културата са похарчени над 40 млн. лева. Наши пари! Тези, които си мислят, че средствата идват само от Европа дълбоко се лъжат. Част от милионите се смучат и от държавния бюджет, от моите и вашите данъци.

Тези дни стана ясно, че напук на обоснованата логика, напук на социалното положение в страната, народните избраници ще се местят в нова пленарна зала в бившия Партиен дом. Сградата на площад „Народно събрание“ 2 не е достатъчна. Тясна е. Сигурно им е студено през зимата или горещо през лятото или пък нямат достатъчно тоалетни или не могат да се завират по кюшетата да правят туй-онуй. Така Партийният дом се ремонтира „ударно“ – за 20 млн. лева! И всичко, за да може прогнилата политическа класа да се нанесе в новия си дом през август 2018 г. Нали сградата ни трябваше уж за прословутото Европредседателство?

НЕуважаеми депутати,

Знаете ли, че сградата на Народното събрание е сред първите обществени сгради, построени след Освобождението. Строежът ѝ започва през 1884 г., когато министър-председател е Петко Каравелов;

Знаете ли, че Народно събрание струва 220 хил. франка, а не 20 млн. за строеж;

Знаете ли, че през ноември 1884 г. княз Александър І, Стефан Стамболов и търновския митрополит Климент полагат основния камък, а строителството и обзавеждането продължават до 1886 г.;

Знаете ли, че в сградата срещу паметника на цар Освободител са заседавали депутати от 28 май 1885 г. до днес?

Знаете ли, че сградата е исторически, архитектурен и художествен паметник на културата от национално значение?

НЕ ЗНАЕТЕ! Защото тайно и под сурдинка сте си гласували 20 млн. лева за ремонт на Партийния дом, за да се преместите. А кога и кой го реши? Кога и за чия сметка?

Господа управляващи, защо не дадохте тези 20 млн. лева за пенсионерите, за децата-инвалиди, за социалните домове? България се руши, тъне в бедност, мизерия, престъпност, корупция, а вие си купувате кожени кресла за депутатските ви задни части! В България, където средната работна заплата не е 1500 лева, а 500 лева няма място за такива ремонти!

В България, където възрастни и деца умират от глад и студ, няма място за обществени поръчки за тоалетна хартия и засаждане на цветенца и тревички за милиони.

Бавно и постепенно България се превръща в Македония, където се хвърлят пари за глупави, безсмислени паметници на уж македонски крале и кралици. У нас обаче средствата заминават за саниране, за ремонти, за магистрали. Явно строителите дават най-добрите комисионни. Явно в тази сфера се „жъне“ най-лесно.

НЕуважаеми господа депутати и ти Валери от Бургас, запрете се малко, че да не ви запре целият български народ.

Десислава Любенова, dnes-bg.org

http://bultimes.bg/samo-v-bulgariya-li-deputatskiyat-zadnik-struva-20-mln/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!