Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европейската комисия наказва Унгария, заради Сорос

Европейската комисия откри наказателна процедура срещу Унгария, заради Сорос

ЕК откри срещу Унгария наказателна процедура заради закона за дейността на неправител-ствените организации и даде месец да поправи закона за висшето образование. Унгарският закон задължи организациите, които получават външно финансиране над 24 000 евро годишно, да посочват, че са „подкрепяни от чужбина“. НПО, които не съобщават на правителството подробности за получаваното финансиране, подлежат на наказания. Комисията коментира, че това законодателство не съответства на правилата в ЕС, затова дава едномесечен срок на Будапеща за отговор. Според ЕК спорният закон е в разрез с правото на събиране, със свободата на движение на капитали и вероятно не осигурява защита на личния живот.

ЕК отбелязва, че през април е предупредила Будапеща за опасенията по закона, както и че Съветът на Европа също е изразил съмнения за неговата допустимост. Комисията отбелязва, че при необходимост ще предаде Унгария на Съда на ЕС. Европейската комисия предприе стъпка и от наказателната процедура срещу Унгария, свързана с местния закон за висшето образование. Законът нарушава правото на ЕС и международното законодателство, и Унгария разполага със срок от един месец, за да приеме необходимите поправки, се посочва в съобщение на комисията.

Според ЕК приетите през април законови промени от парламента в Будапеща са в разрез със свободата за разкриване на бизнес, с правото на образование и с акамедичната свобода.

Законодателните промени бяха възприети като заплаха за съществуването на Централноевропейския университет, основан и финансиран от американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос. Унгарските власти предприеха кампания срещу Сорос, като наскоро в страната бяха поставени билбордове с внушения срещу него. Информационна служба на унгарското правителство съобщи вчера, че кампанията ще приключи в събота.

http://bgjournal.info/evropeyskata-komisiya-otkri-nakazatelna-protsedura-sreshtu-ungariya-zaradi-soros/

Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа

"Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)

Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки

Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

Орбан обяви война на Сорос в Унгария

Унгария: Орбан затваря университетите на Сорос

Путин изгони Джордж Сорос и "Отворено общество" от Русия

Путин "Искам Сорос Жив или Мъртъв!"

Виктор Орбан: Мрежата на Сорос действа като мафия

Орбан предупреди: Сорос замислил план за довеждане на милиони бежанци в Европа 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!