Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пентагонът: Русия и Китай трябва да са васали на САЩ

Американският министър на отбраната бил убеден, че САЩ имат неизменно право да контролират световните ресурси и да действат като глобален полицай

Джеймс Mатис в ляво

Американският министър на отбраната Джеймс Mатис бил убеден, че "САЩ имат неизменно право да контролират световните енергийни ресурси и да действат като глобален полицай".

Това заяви бившият офицер от Пентагона и специалист по водене на психологическа война Скот Бенет в интервю за Press TV. Нещо повече, според Бенет, Матис смятал още, че „Китай и Русия трябва да служат като васални държави на САЩ".

"Това беше една дългосрочна идеологическа заблуда сред армията и политиците на САЩ" - казал Бенет във вторник в интервю за иранската медия.

"САЩ отдавна олицетворяват план за придобиване на контрол над природните ресурси в света, унищожаване на съществуващите политически режими, улесняване на контролираното раздробяване на държавите и поставянето им във васални отношения“ - добавил той. "Русия, Иран и Китай са заплаха, защото отказват да следват този ред", твърди американският офицер.

Матис предупреди наскоро, че Русия и Китай оспорват военната власт на Америка с помощта на технологичния напредък и са "заплаха за международния ред".

Матис заяви това по време на изслушване в комисията по делата на Въоръжените сили в Камарата на представителите, посветено на военния бюджет на САЩ за 2018.

Той подчерта, че технологичните постижения на Москва и Пекин представляват заплаха за Вашингтон за контрола на морето, на земята и във въздуха.

Матис също отбеляза липсата на индикации за това, че Владимир Путин иска да установи добри отношения със САЩ, тъй като той е избрал позицията на "стратегически конкурент".

https://fakti.bg/world/243340-pentagonat-rusia-i-kitai-trabva-da-sa-vasali-na-sasht 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!