Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Арестуват 11 последователи на Фалун Гонг в Линхай, провинция Ляонин

Полицаи в Линхай, китайската провинция Ляонин, арестуват 11 последователи на духовния метод Фалун Гонг, между 24 март и 19 април 2017 г. Фалун Гонг е преследван от властите в Китай.

Местни полицаи обискират домовете на последователите и конфискуват предмети на стойност около 300 000 юана (76 000 лв.).

Когато роднини на задържаните молят полицията да ги освободи, те са принудени да платят глоби на обща стойност 500 000 юана (126 000 лв.), след което 10 от последователите са освободени.

Семейството на единадесетия последовател, Уан Юехун, няма възможност да плати гаранцията. По тази причина Уан е все още в центъра за задържане в Дзинджоу. Когато съпругът ѝ звъни в полицията, за да се осведоми за положението ѝ, полицаят на смяна му отговаря: "Нима още не сте наели адвокат? Ще се видим в съда."

Подробности за арестите

Дзя Юнмей е освободена на 24 март, няколко часа след ареста и след като семейството ѝ плаща 70 000 юана (17 000 лв.).

Лиу Дзиен е арестувана на 13 април на работното си място и домът ѝ е обискиран.

Повече от 20 полицаи следят Дай Юнцин до дома на Уан Юхун, друга симпатизантка на Фалун Гонг. Полицаите претърсват дома на Уан и изземат настолен компютър, лаптоп, два мобилни телефона, три цветни лазерни принтера, един чернобял принтер, записващо устройство, печатна хартия и книги за Фалун Гонг.

По-късно полицаите разграбват и дома на Дай: изземат над 1000 юана (250 лв.) и други ценности.

Фу Гуойен, Ли Дунмей, Лиу Сюемин, Джан Гуоюн, Ли Сиуюн и Джан Гуейдзие са арестувани на 17 април.

Джао Юе е арестуван на 19 април, докато се връща от работа.

На семействата на седем от задържаните е заповядано да платят различни суми, за освобождаване на близките им.

Уан и съпругът ѝ са уволнени от работа преди много години заради това, че следват принципите на Фалун Гонг. Семейството преживява от временна работа на съпруга. Съпругът плаща за обучението на дъщеря им, която е студентка, и погасява кредит. Той няма възможност да плати исканата от полицаите сума за освобождаване на съпругата му.

След като държат Уан десет дена в ареста, полицаите изпращат делото ѝ в местната прокуратура. Уан очаква обвинителния акт, а близките ѝ са силно обезпокоени за нея.

От Ru.Minghui.org превод falun-bg.info

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!