Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наболели въпроси

Irini Zikidis, Фейсбук

Ето и моите пет ст‘инки по наболелите световни и локални проблеми:

1)     Паметникът пред НДК е престъпно грозен, освен че е опасен. Аз бих го махнала на секундата, заради тежко насилие срещу елементарната естетика. Което не означава, че разгорелите се покрай този паметник спорове за „свещената“ частна собственост срещу също толкова „свещеното“ право на роба да превземе за пореден път аврора, не са малоумни. Малоумни са не за друго, а защото историята е показала, че са безпредметни. Ако историята ни учи на нещо, то е, че мине не мине и мнозинството от бедни и гладни вземе та избеси малцинството от богати и сити, напук на всякакви правила и закони.

Сатанист разкри кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни, КОЙ е създателят на комунизма и какво да очакваме от третата световна война

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

В днешно време и най-вече след последната икономическа криза глобализмът преразпредели и концентрира огромна финансова мощ в ръцете на транснационалната финансово-икономическа олигархия, за сметка на средната класа. Затова случилото се в Хамбург е логично и закономерно, разгледано в исторически, обективен и рационален план. Тези хора са крайният резултат от унищожаването на средната класа, директен резултат от еднопосочно работещия механизъм на изкривената глобализация, хеле па на фона на проблемите с икономическата емиграция на милиони „сирийци“ от Афганистан, Пакистан и Сомалия. Когато в едно общество изчезне средната класа, с нея ще изчезне демокрацията и ще дойде лявата или дясна диктатура. Deal with it и спрете с тъпата мантра за свещената частна собственост.

2) Цигански проблем има, независимо от жалките опити на охранени грантоваци да ни убеждават, че събитията в Асеновград са активно мероприятие. Истината е, че във времената, в които образованието беше задължително, а престъпността – ниска, цигански проблем нямаше. Разбира се, тук местната прогресивна мисъл ще изпищи възмутено, защото и малките деца знаят, че по времето на соца всичко е било шок, кошмар и ужас, а комунистите са избивали деца, жени, гейове и цигани по улицата. Може, може. Но цигански проблем нямаше или поне не от такава величина. В момента, в който циганите бяха редуцирани до проста, неука, оскотяла, криминализирана електорална маса, нещата се сговниха и замирисаха яко. За съжаление, съзнателното превръщане на цял един етнос в скот обслужва и други цели. Не знам колко от вас асимилираха информацията, че част от биячите в Пазарджик и Асеновград са съдени за разпространение на радикален ислям. Не знам колко от вас си дават сметка, че в няколко региона на България тече усилено ислямизиране на един етнос, който само след няколко десетилетия ще бъде мнозинство. Не знам колко от вас наистина разбират, че един неграмотен, дезинтегриран, озлобен и беден етнос е изключително лесен за манипулация и със сигурност ще бъде евтин геополитически инструмент в ръцете на онези, които преначертават бъдещето на Европа.

3) Журналистическата глупост не е патент на голямата бяла птица на БГ журналистиката. Тонове колосална глупост се изписа по повод срещата Тръмп – Путин. Как се били ръкували, па пипали, па гледали, па седяли, па кой бил победител и кой победен. Засега няма сериозни индикации за кой знае какъв напредък, освен, че и двамата внимателно си препикаха териториите и потвърдиха позициите. Путин има предимството все още да се радва на стабилен вътрешнополитически комфорт и подкрепа, докато Тръмп е разпнат на кръст в собствената си страна. Тръмп има предимството да оглавява най-могъщата страна в света, която все още диктува световната политика, докато Путин със зъби и нокти се опитва да превърне Русия във фактор, въпреки сериозните й икономически проблеми. Ако Путин се издъни в Украйна и Сирия, и ако не успее да отмени санкциите срещу Русия, съдбата му няма да е розова. Същото чака и Тръмп, ако не успее да убеди народа си, че е независим от Кремъл. Въобще, сеирът предстои. Аз лично си давам сметка, колко по-леко дишам, откак американската администрация не ми обяснява, че живея във „фронтова държава“, под аплодисментите на нелеп президент и надъханата от грантове розова гвардия. Иска ми се така да остане.

4) Мосул е свободен, Ислямска държава е на път да изчезне в Сирия и Ирак и да се настани трайно в Европа. Предстои най-гадната и опасна част – подялбата на Сирия, която може наново да инфектира раната. Дано Господ е милостив.

http://www.lentata.com/page_9668.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!