Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП мълчи оглушително за терористичния акт при НДК, говори Волгин

Запаленият кран освети зловещата действителност на опитите за реставрация на комунизма чрез терор


Кога службите ще разпитат ръководството на Столетницата и другите заподозрени? 

Светослав Пинтев 

 Паметникът на Съветската армия осъмна на 1 юли с надписа „БКП са терористи“. Като предупреждение и напомняне… Или като заплаха? 
Имаше дори версия, че кръгове в партията сами са поръчали написването на това послание.  Звучеше крайно пресилено, но към днешна дата изглежда все по-логично. Мъти се нещо в държавата и службите би трябвало да го знаят.
Москва реагира енергично на надписа и протестира. Заяви, че очаква София да предотврати "актове на вандализъм". А малко по късно вече си имахме акт на  истински тероризъм. Никой не призова да се разследва щателно.
Кранът, който трябваше да демонтира паметника, наричан "1300 години България",  горя като факла и освети една зловеща действителност – червеният терор се завръща. 
Като изобщо не си играе - взриви обект на мястото, което скоро ще бъде сърце на Европа.  Знаково и смразяващо послание, което навява страховити асоциации – 1925 г., „Света Неделя“, Кремъл, Райхстага,  1944…
Паметникът би могъл да бъде наречен „1925-1944-2017“. И да остане като символ на реставрацията на комунистическия режим. Поне в нечии  кошмарни мечти.   Такива мозъци изобщо не липсват. Бях край Шестоъгълния петокрилник в първия ден на опита за демонтаж, когато един активист на БСП, бивш общински съветник, обяви, че намиращия се наблизко паметник на жертвите на комунизма е посветен на фашисти и убийци и също няма да го бъде дълго. Звучеше като комисар през септември 1944 г. После дойде и настоящ червен общински съветник, започнаха да си шушукат нещо и се отдалечиха.  

Маските падат с този нагъл и зловещ акт

Очевидно е, че това е открито предизвикателство към страната ни, знак за атака. Дали мишената не е европейското председателство или става въпрос „само“ за дестабилизиране на България.
 Никой от пишещите и от политиканстващите не посмя да нарече палежа с истинското му име - терористичен акт, поне не съм видял. А очевидно е точно това.
Този палеж категорично е терористичен акт и това трябва да се каже ясно.  Със сигурност е изпълнен от професионалист, което означава, че зад него седи организирана престъпна група, че нещата са много сериозни.
 Такава огромна и скъпа машина като 130 тонния кран „Марица“ не може да пламне просто така, да му драснат клечката някакви минаващи активистчета на „Че Гевара“, да речем. Разгледах го отблизо, той е повече от крепост. 

БСП, която логично би трябвало да е сред основните заподозрени, мълчи оглушително за терористичния акт. А най-близко до акъла е да се разграничи решително, да го осъди, да призове за разследване. Не, случи се точно обратното!

От „Позитано“ гърми мълчанието, което говори много 

Има кой да говори от името на здравите сили, да обяви „кръстоносен“ поход срещу демокрацията.  Да поеме отговорността, макар и завоалирано. Това е самият Петър Волгин от кръга А-specto, който излъчи виден президентски съветник, ако не и самия президент. Несъмнено е, че той отправи предизвикателство към държавността. И не само от свое име.
Волгин беше брутално откровен за целите на палежа, което значи , че гони някаква цел, че търси конфликта съвсем преднамерено. 
Той заяви публично, че одобрява повреждането на крана, пламнал в ранните часове в неделя край паметника пред НДК, но не само това. Ето как се изрази:
„Напълно одобрявам повреждането на крана, който трябваше да демонтира паметника при НДК – написа Волгин във Фейсбук. – Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София. Одобрявам и радикалните действия на протестиращите в Хамбург. Легитимна съпротива срещу капиталистическата система. Колкото повече такива действия, толкова по-голям шанс за разбиване на статуквото.“ 
Клетият борец срещу статуквото…. Предишният ден шефката му в списанието пък уверяваше във „Фейсбук“, че протестиращите в Хамбург били соросоиди, протестиращи срещу Тръмп. Нищо, че били леви, това в случая нямало значение. Така правели и в Америка, защото злият гений Сорос иска да  унищожи добрия бай Тръп. Или нещо подобно. 

Службите ни също  дума не обелват,

че се касае за терористичен акт. Съобщено беше само, че палежът е умишлен, дело на неизвестен извършител. Това е  съвсем очевидно. Или не? 
Да попитаме - пространството около НДК е пълно с камери, има 24-часово наблюдение, къде са записите, какво показват? Защо не е имало охрана? Или техника за над милион не се охранява по принцип? Корабче да плува между фонтанчетата на НДК?  
Е, едно е сигурно, едни хора  продължават да се борят с капитализЪма, за да възцарят комунизЪма. Разбити са илюзиите, че могат да бъдат съзидатели, а не разрушители.  

http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/bsp-malchi-oglushitelno-za-teroristichniyat-akt-pri-ndk-govori-volgin

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Да не забравяме: КОЙ наложи комунизма на света 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!