Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестиращите: Ромите в Асеновград са спонсорирани от някъде и получават най-добрите адвокати

Ако на днешната среща с вицепремиера за демографска и икономическа политика Валери Симеонов исканията на протестиращите не бъдат удовлетворени, протестните акции продължават. Това каза пред Радио „Фокус“ Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите в Асеновград във връзка с поредния протест през изминалата нощ срещу насилието в града.

„Въпреки уверението на властите, че проблемът с ромските гета и незаконните постройки в Асеновград ще бъде трайно решен, на този етап, няма видими резултати и политическа воля за това“, посочи той. „Подписка с исканията на протестиращите е представена пред Народното събрание, ще се представи и пред отделните министерства, предстои и среща с представители на властта. За момента обаче се чуват само празни обещания“, обясни Йордан Тодоров.

„Не сме видели някои да влиза в ромската махала и да изселва новодошлите роми, които по документи са около 5 300 души, а в момента в ромските квартали има над 15 хиляди. Не сме видели никакви конкретни действия, махалата все още е блокирана oт полицаи“, коментира той. „В подписката, която инициирахме, са се подписали над 10 хиляди души. Тя е подадена в парламента, като се чакат конкретните действия от страна на управляващите.

Единствено вицепремиерът Валери Симеонов дойде на място в Асеновград, когато стартирахме с протестите и от тогава никой не се е поинтересувал какво се случва, как са пострадалите деца, имат ли нужда от нещо“, поясни Йордан Тодоров. „Виждаме, че ромите биват спонсорирани от някъде и получават най-добрите адвокати- как е възможно хора, който са на помощи да си позволят най-скъпите защитници в страната“, каза още той.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/protestirashtite-romite-v-asenovgrad-bivat-sponsorirani-ot-nyakade-i-poluchavat-nay-dobrite-advokati 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!