Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалшификат с руския президент разтуптя сърцата на българските путинофили

Кагебистки фалшификат заля социалните мрежи. Става дума за впечатляваща снимка от срещата на Г-20 в Хамбург. На нея се вижда как лидерите на САЩ и Турция - Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган са вперили очи във Владимир Путин, който мълчаливо и дълбокомислено ги изслушва като истински повелител на света. Зад тях послушно е застанала и Меркел. Внушението е ясно – да се види, кой диктува играта, а и с кого лидерите трябва да се съобразяват. 

Фотосът с неясен автор се появи и в много родни русофилски издания, както и на личните страници на много наши путинофили, които искаха гордо да покажат кой ръководи парада на Г-20.

Истинската снимка

Оказа се обаче, че снимката е менте – творение на фотошоп, вероятно създадена  в някоя от лабораториите на руските специални служби. Съществува подобна снимка, със същото местоположение на основните играчи, но там Путин го няма – столът просто е празен. С пропагандна цел господарят на Кремъл е добавен на оригиналния фотос. Руската цензура и пропаганда явно е минала в нова фаза на развитие, коментира журналистът Константин Мишев. Навремето от исторически снимки с водачите на Съветска Русия изчезваха другари в немилост като Троцки, Бухарин Каменев...Но сегашните енкаведейци са преминали от заличаване към добавяне. Въпреки това номерът не им се получи. Факт е, че след като измамата лъсна, фалшивата снимка започна да изчезва от профилите на путинофилите.

В руската преса вече се появиха и първите коментари за скандалната измама. Според анализатора Леонид Дегтярев снимката менте показва единствено, че Путин е в тежка световна изолация.

http://www.faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi/falshifikat-s-ruskiya-prezident-raztuptya-sartsata-na-balgarskite-putinofili 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!