Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Проучването за доверието към Радев след скандала „Грипен“ е политическа поръчка

„Сделанният български "Галъп" - интернашъл - Кънчо-Стойчевци отново изпълнява политическа поръчка, да измисли 71 процентна подкрепа на Радев в спора с Цветанов за "Грипен". Няма кой да удостовери истинността на тяхната работа и си е класическа манипулация. На практика могат да Ви кажат, че българите искат да напуснат НАТО и ЕС и да влязат в Евразийския съюз”.

Така Илиян Василев - анализатор и бивш български посланик в Москва,  коментира на страницата си във Фейсбук резултатите от публикувано вчера изследване на социологическа агенция „Галъп“, че преобладаващата част от българите вярват на държавния глава за самолетите „Грипен“, а не на обвиненията на политици от ГЕРБ.

„Винаги "експресни" (проучвания - б.р.), обслужват руската конюнктура. Те измислиха ниската популярност на Плевнелиев, с която "убедиха" ГЕРБ да не го издигат за нов мандат, като част от плана Решетников. След това лъгаха, че БСП води пред ГЕРБ и така напомпаха значителни проценти в подкрепа на червените. След това атакуваха Ненчев, Митов, изобщо всеки по списъка на Решетников. При други обстоятелства бих призовал да бъдат разследвани като заплаха за националната сигурност.

Достатъчно е да се направи независим одит на изследванията им. 

И сега довършват работата си със социологическа намеса за „Грипен“. Ако Ви трябва ще "докажат" социологически не само „Грипен“, но и необходимостта от конкретна поръчка за бойна машина на армията и конкректна фрегата.

Това е пълна манипулация - обществото нито има достатъчно информация по темата за изтребителите, нито Радев е висшият арбитър по темата, пред вид на множеството конфликти на интереси - участвал при написване на заданието, при воденето на преговори, конфликтът военен - политик, и сега личен конфликт с Цветанов.

Всичко около популярността на Радев е балон и надуто“, казва Василев.

Той припомня своя статия, публикувана след президентските избори, с която обяснява ролята на социолозите като неотменна част от плана Решетников (виж ТУК анализа - б.р.).

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/iliyan-vasilev-prouchvane-za-doverieto-kam-radev-sled-skandala-gripen-e-politicheska-porachka 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!