Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майката на пребитото от роми момче в Смолян няма средства, за да плати лечението му! ВИДЕО

„Ако ударът беше на един сантиметър от слепоочието щеше да го остави на място”, това каза майката на 27-годишния Георги Кадиев, пребит от роми в Смолян. Той е настанен в отделението по Неврохирургия в Университетска болница „Свети Георги”, съобщава „Трафик“.
„Пациентът е със счупен череп и с опасност за живота”, коментираха от лечебното заведение. Той е претърпял и операция. „Най-жалкото е, че познавам нападателите. На тях съм им преподавала, искам справедливи наказания”, заяви още Мария Камбурова.

Жената е притеснена, защото синът ѝ е с неплатени осигуровки в размер на около 1000 лева. Тя няма средства, за да заплати следващото лечение и рехабилитацията, която ще бъде нужна за възстановяването на сина ѝ.

„Надявам се хората да ни подкрепят, а държавата да се намеси, за да предотврати подобно случаи на агресия”, каза още Камбурова. В момент само тя обгрижва момчето, като е неотлъчно до него 24 часа в денонощието.

КОМЕНТАР НА МАРИАНА ХРИСТОВА В НЕТА:

До там я докарахме – жената, която с данъците си плаща помощите на ромите, която ги учи, да няма пари да плати за лечението на пребитото си от същите тези роми, дете! Наистина ли има някой, който да твърди, че това е нормално? Ще се появи ли сега някой хелзинкски комитет, който да се погрижи? Ясно ли ви е, че когато се създаде такова специално привилигировано отношение към някаква раса, нация, малцинство, веднага след това се ражда Хитлер? Или ние ще чакаме да се роди и после да ревем: ох ама как така, защо и от къде?!

В същото време Районният съд в Смолян решава дали да остави в ареста двамата нападатели. Заради поредния случай на насилие тази вечер в града е организиран протест.

http://burgasnovinite.bg/Nyamat-sredstva-za-lechenie-za-prebito-momche.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!