Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пребиха мъжа, вадил три пъти кръста на Йордановден в Устово

Георги Кадиев след изваждане на кръста през миналата година.

Георги Кадиев защитил 15-годишно момиче от двама хасковлии

Пребиха млад мъж, вадил три пъти кръста на Йордановден от река Бяла в смолянския квартал Устово. 27-годишният Георги Кадиев е транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги” със счупен на няколко места череп. След преглед в смолянската болница той веднага е вдигнат за Пловдив.

Кървавият екшън станал вчера към 13,00 часа до ученическия пансион над Строителния техникум. Георги, по прякор Гейзера, бил там с момиче и още няколко младежи. В същото време край групата смолянчани се оказали двама мургави младежи на 21 и 23 години. В един момент 15-годишното девойче решава да си тръгне. Тогава единият от тях направил опит да го спъне.  Георги реагира остро и му нанася няколко удара с юмрук. „Ние тука си пазим момичетата”, казал им 27-годишният устовец. Двамата побягват и всички си помислили, че историята е приключила. След малко обаче се връщат, въоръжени с дървени колове и започват да млатят жестоко Кадиев. Свидетели стават пет-шест младежи от квартала, но никой от тях не се намесил в мелето.

Малко по-късно нападателите са задържани от полицията. „Предстои да бъдат привлечени като обвиняеми за хулиганство с изключителна дързост и причиняване на средни телесни повреди и те ще бъдат задържани за 72 часа. Ще поискаме от съда налагане на мярка „задържане под стража”, каза районният прокурор на Смолян Георги Карпаров. Разбра се, че двамата са от ромски произход и не са криминално проявени. Пристигнали в Смолян на обучение в „Ариете” заради предстоящо отваряне на завод в Хасково. Били са настанени в Устово.

Пострадалият Георги Кадиев е от квартал Устово. Три пъти е вадил кръста от ледените води на река Бяла на Йордановден.

Сдружение „Родопски хайдути” обяви, че в събота (8 юли) излиза на бдение в подкрепа на зверски пребития Георги Кадиев. Протестът ще започне в 18,30 часа пред Хаджичоневата къща в смолянския квартал Устово.

http://www.otzvuk.bg/prebiha-mazha-vadil-tri-pati-krasta-na-jordanovden-v-ustovo/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!