Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Над 1 000 последователи на Фалун Гонг арестувани и тормозени през март

Дзян Ли държи снимка на баща си Дзян Сицин, убит от комунистическия режим в трудов лагер в Китай, заради убежденията си във Фалун Гонг, по време на митинг във Вашингтон, САЩ, 14 юли 2016 г. (Лиса Фън/Епок Таймс)

Въпреки липсата на новини за преследването на Фалун Гонг в китайските медии, репресиите продължават. Според доклад на световния уебсайт на Фалун Гонг, Минхуей (Minghui.org), през март 2017 г. са били арестувани и тормозени 1 130 привърженици на духовния метод.

От общо 715 арестувани, домовете на 232 последователи са били обискирани, а 239 от арестуваните са били освободени.

От общо 415 души, подложени на различни форми на тормоз като следене, заснемане, подслушване и др., домовете на 92 са били обискирани; 47 от тях са били малтретирани заради завеждане на граждански жалби срещу бившия китайски държавен и партиен глава Дзян Дзъмин, инициатор на репресиите срещу Фалун Гонг.

Арести и преследване са регистрирани в 29 провинции и общини. Най-много арести са отбелязани в провинциите Шандун (104) и Ляонин (73), а в Ляонин има най-много случаи на тормоз (128).

Масови арести

Между 20 и 22 март 2017 г., в Шанхай, Си'ан и Чичихар са проведени масови арести.

На 21 март, Окръжният съд Баошан в Шанхай осъжда двама последователи на Фалун Гонг от провинция Хъбей: Сун Шинуей и Бо Чанчън. Същата сутрин, в близост до сградата на съда са арестувани 15 последователи на духовния метод, дошли да подкрепят своите съмишленици и да молят властите за тяхното освобождаване.

Един от тях, Фън Шиндзи, е задържан от трима цивилни полицаи в близост до автобусна спирка и отведен в полицейския участък на район Баошан. Там Фън се натъква на други двама свои съмишленици, също току-що арестувани. Същия следобед, полицаи отвеждат Фън в дома му, обискират го и конфискуват мобилния му телефон и книги за Фалун Гонг. След това задържат Фън в районния център в Дзин'ан.

На 22 март в Си'ан, провинция Шаанси, са арестувани над 50 последователи на Фалун Гонг. Подобно на случая в Шанхай, те пътували към женския затвор в Шаанси, за да окажат своята подкрепа на задържани свои съмишленици.

На някои от тях е наложена глоба от 1000 юана (255 лв.); освободени са след заплащане на глобата. Полицията обискирала домовете на част от участниците в групата за подкрепа, а след това ги задържала в центрове за промиване на съзнанието. Отказалите да платят глоба били оставени в местния център за задържане.

В рамките на три дена в края на март, полицията арестувала десетки жители на Чичихар, симпатизанти на Фалун Гонг. От тях, 14 са все още в ареста. Четирима от задържаните - Уан Ян, Ли Шундзян, Уан Юдун и Тиен Юн - успели да се срещнат със своите адвокати.

Адвокатът на Ли бил шокиран, че ръцете и краката на неговия клиент били оковани и той се придвижвал трудно. Адвокатът изискал полицаите веднага да свалят белезниците и оковите на Ли, тъй като задържането му поначало било незаконно. Ли му разказал, че е бил изтезаван по време на ареста. Заместник-началникът на полицейския участък направил маска с уасаби и я е нанесъл върху лицето му, след което цяла нощ му нанасял удари с обувка.

Полицаите запушили носа и устата на Тиен Юн с мокра кърпа, след което започнали да го удрят по лицето. А главата на Уан Юдун покрили с найлонов плик, в който вдухвали цигарен дим.

Бивши държавни служители и експерти на прицел

Ли Юшу, бивш директор на образователния борд на Амурското лесовъдно бюро, била нападната на 18 март от трима полицаи, докато изпращала документи до централната китайска телевизия, в местна пощенска станция.

Полицаите се появили изневиделица и сграбчили документите от ръцете на Ли. Повалили жената на земята, започнали да я удрят и ритат, а след това взели ключовете от дома ѝ.

По време на последвалия разпит, полицаите казали на Ли, че ще бъде осъдена заради подаване на гражданска жалба срещу бившия китайски лидер Дзян Дзъмин. Освободили Ли по-късно същата вечер, след като обискирали дома ѝ. Това не бил първият обиск на дома на Ли след началото на репресиите срещу Фалун Гонг.

Ху Дъюен, 63 г., е бивш полицейски служител в градския транспорт в Интан, провинция Дзянси. Уволнили го, защото не искал да се откаже от Фалун Гонг. На 9 март, четирима полицаи и няколко цивилни агенти го арестували в дома му. Отвели го в полицейски участък, а по-късно в център за задържане. От центъра за задържане отказали да го приемат, защото кръвното му налягане било твърде високо.

Управление 6-10, специално създадено за координиране преследването на Фалун Гонг, издало заповед Ху да бъде преместен в болница и след това в рехабилитационен център за "лечение" на наркомани, което се равнява на изтезание.

Когато роднините на Ху започнали да го търсят, местните власти ги информирали, че е арестуван за разпространение на плакати с информация за Фалун Гонг.

Лиу Хайин, 37 г., е специалист по информационни технологии в Чънду, провинция Съчуан. На 3 март я арестували на работното ѝ място, след като полицията я следила в продължение на дни. Полицаите я отвели в дома ѝ и го обискирали. Предполага се, че в момента е задържана. Лиу била арестувана по анонимен сигнал, че разказвала на хората за Фалун Гонг.

Йен Хунйен, 38 г., е анестезиолог в болницата към Медицинския колеж в Пекин. На 1 март я арестували на работното ѝ място, след като разказала на своите асистенти за Фалун Гонг и движението за оттегляне от китайската комунистическа партия. Отвели я в център за задържане. Личният ѝ компютър бил конфискуван от дома ѝ и засега не е върнат. На близките ѝ не позволяват да я посетят.

На 7 март, Луо Дзяою, 47 г., от окръг Лянпин, бил на път за работа, когато го спрели на железопътната гара. Полицаите конфискували книгата "Джуан Фалун" (философията на Фалун Гонг), която носел в чантата си, заедно с други лични вещи. Арестували го и задържали за 15 дена. През това време, един от надзирателите му нанасял удари по лицето. Освободили го на 22 март.

Дай Сиуфан, 67 г., от град Уейфан, била арестувана на 7 март, докато отивала на гости на своята свекърва. Задържали и я изтезавали жестоко, в резултат на което не е в състояние да се грижи сама за себе си.

На 30 март, Хун Мейфан и Чън Лиен посетили район Маганджън, провинция Хубей, за да разкажат на хората за Фалун Гонг и преследването. Местен жител ги посъветвал да отидат при държавния служител Чън Жунцин.

Чън отказал да разговаря с двете последователки на Фалун Гонг, и ги заплашил, че ще извика полиция. Но след това не ги пуснал да си тръгнат. Взел ключовете от мотоциклета на Хун.

Когато местните жители видели, че Чън е арестувал двете пришълки, ги наобиколили. Местният тартор излъгал жителите, че жените са дошли, да отвличат деца. Местните се нахвърлили върху тях. Държавният служител Чън завързал найлонова торба около врата на едната жена, а друг мъж ритал другата жена в слабините. В резултат на побоя, телата на двете били покрити със синини. По-късно, полицаи дошли и отвели двете жени в местния участък. Освободили ги същата вечер, след като семействата им започнали да ги търсят.

Полицията все още не е върнала мотоциклета на Хун. Когато полицаите отишли в дома на Чън за обиск, съпругът ѝ не ги пуснал.

От En.Minghui.org, falun-bg.info

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!