Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Документалният филм "Пътища за бягство" спечели четири награди Лео (видео)

Канадският режисьор Леон Лий по време на връчване на наградите Лео, 4 юни 2017 г., Ванкувър, Канада. Филмът на Лий, "Пътища за бягство", спечели четири награди на престижните награди.(Уестендър)

Новият, силно въздействащ документален филм на режисьора Леон Лий, "Пътища за бягство", спечели четири награди Лео за 2017 г. Филмът е за три жени, които следват принципите на медитативната практика Фалун Дафа. Те бягат от преследването на практиката в Китай, прекосявайки дори джунгла, за да открият свободата в Северна Америка.

Лентата бе отличена в категориите за най-добра програма, най-добър режисьор, най-добър сценарист и най-добър филм. Роденият в Китай канадски филмов режисьор Леон Лий е известен с документалния си филм "Човешка жътва", който спечели наградата Пийбоди през 2014 г. с разкритията си за насилственото отнемане на органи в Китай.

"Ако бях направил такъв филм в Китай, едва ли щяха да ме наградят", каза Лий по време на церемонията по връчването на наградите Лео на 4 юни 2017 г. във Ванкувър, Канада.

Наградите Лео са проект на Фондацията за кино и наука в канадската провинция Британска Колумбия, и отличават филми и телевизионни програми от 1999 г. насам.

Уебсайтът на филма "Пътища за бягство" предлага изключително интерактивно преживяване, основано на истинската история на Тиен Дзин, една от жените, чиито истории са представени в документалния филм. То дава представа какво преживяват хилядите последователи на Фалун Дафа, изпращани в трудови лагери, където стават жертви на изтезания и малтретиране.

По-долу гледайте трейлъра на филма. Целия филм може да гледате през Vimeo on Demand.

Синопсис на филма: "Предадени от собствената си нация, преследвани заради убежденията си; невъзможното бягство е единствената им възможност.

През близо две десетилетия на преследване на Фалун Дафа в Китай, взело хиляди жертви, животите на три жени се пресичат, когато те започват опасно пътуване в търсене на свободата.

Въоръжени единствено с карта и желание за справедливост, трите жени разчитат на съобразителността и смелостта си, и на състраданието на непознати, за да избягат от затвора и от комунистически Китай. Да останат в родината за тях е равносилно на сигурна смърт, но пътят напред не дава никакви гаранции."

От VisionTimes.com, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!