Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посланието на Доналд Тръмп от Варшава е отправено и към нас

За българския принос в спирането на комунистическата инвазия тепърва има да се пише и говори

Georg Georgiev:

1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС ! (Седмо управление ). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов !
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.

4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

Александър Йорданов, специално за Faktor.bg

„Америка обича Полша, Америка обича поляците”. С тези думи произнесени на площад „Красински” в центъра на Варшава, започна своето обръщение към полския народ американският президент Доналд Тръмп. Поляците, изтъкна той, са народ, който „никога не губи надежда. И затова винаги побеждава.”  Защото е народ „посветен на Бога”.  Благодарение на вярата в Бога поляците, посочи американският президент,  са успели да издържат на чуждия натиск, на службите на сигурността на бившия комунистически режим и на комунистическата система. А  благодарение на подкрепата на Запада Полша преодолява комунизма и  днес е „една от държавите, които са най-силно ангажирани с НАТО.” 

Според Доналд Тръмп:  
„Силна Полша е благослов за всички народи в Европа. А силна Европа е благослов за целия свят.”  
Американският президент определи поведението днес на Москва като „дестабилизиращо” и отправи остра критика срещу тази политика на Кремъл. „Силният съюз на Америка с Полша, заяви той,  е от решаващо значение, за да не се стига до конфликт и за да се гарантира, че Европа никога повече няма да бъде опустошена от война между великите сили".  И ясно подчерта  не само американската подкрепа за НАТО, но и важността на НАТО за Източна Европа в ситуация, когато Русия действа антиевропейски и антинатовски.  В този контекст бе и благодарността към полската държавно ръководство затова, че е приело 5000 американски военни на своя територия, което дава силни гаранции за сигурността на Източния фланг на НАТО, както и на Европейския съюз като цяло.

Ето някои по-важни акценти в словото на американския президент Доналд Тръмп: 
„Уважаваме достойнството на всеки човек, ценим надеждите на всеки човек, който иска да живее свободно.  Това е безценно знание, което ни държи заедно като съюзници, като народи, като цивилизация. Моята администрация поиска всички страни членки на НАТО да изпълняват своите финансови задължения към Съюза. В резултат на това наше усилие милиарди долари започнаха вече да влизат в бюджета на НАТО. САЩ показаха не само на думи, но и чрез действия, че продължаваме да стоим заедно зад текста на член 5 от Атлантическия договор, който ни задължава към колективна отбрана.” 
В словото си Доналд Тръмп не избяга от историята. Точно обратното. „Поляците, заяви той, са народ съществуващ повече от 1000 години, като през това време за повече от 100 години „вашите граници изчезнаха”, визирийки окупацията на Полша от Руската империя. Но „благодарение на „чудото над Висла”

Полша спира Червената армия, устремила се да завладее цяла Европа

Сатанист разкри кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни, КОЙ е създателят на комунизма и какво да очакваме от третата световна война

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

„След това ви нападнаха, продължи историческата си екскурзия, Тръмп, нацистка Германия и Съветския съюз.” И е „трябвало да изтърпите неща, които е трудно дори да се опишат: Катинската гора, окупацията, Холокоста, въстанието във Варшавското гето, унищожаването на столицата и смъртта на много скъпи хора.”  
С израза „чудото над Висла” в Полша се означава битката под стените на Варшава през 13-25 август 1920 г. по време на полско-съветската война. Благодарение на победата на полската армия тогава, предвождана от националния герой Йозеф Пилсудски, над Червената армия, опасната зараза на болшевишката революция е спряна. Червената армия претърпява тежко поражение, губи близо 25 000 убити, а още 60 000 попадат в плен. И Полша дава скъпи жертви за своята свобода и независимост. Но „чудото” е факт. Болшевизмът не е допуснат в централна и Западна Европа. 
Деветнадесет години  по-късно СССР и нацистка Германия с „августовско” тайно споразумение помежду си – печалният за народите на Европа и света съветско-германски договор известен като „Договор Рибентроп-Молотов”, нападат Полша. Така започва Втората световна война отнела живота на над 50 милиона души. И може би затова припомнянето днес от американския президент на „чудото над Висла” съдържа  много силно послание:

Русия трябва да бъде спряна, 

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

"Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

за да не се повтарят нито 1920 година, нито 1939 година. Трябва да бъде спряна още сега.  Убеден съм, че всички поляци разбраха това послание и го приеха като свой дълг – и към отечеството си и към останалите народи на Европа.
Царство България също в ония бурни времена след Първата световна война успява да спре болшевишката революция. Най-напред това правят няколко роти от Военното училище, които през 1918 г. разгромяват  т.нар „Войнишко въстание” – незаконен военен бунт и метеж на дезертирали от фронта войници,  подклаждан от леви политици, целящи да го превърнат в болшевишка революция. И до днес на входа на София откъм Владая незаслужено се издига гранитен монумент на „войнишкото въстание”. И по-късно, през 1923 година , когато по сигнал от Москва се прави опит за внос на революция в България– т.нар. Септемврийско въстание. Слава Богу, имаме държава, имаме армия и тя слага задълго край на мераците на българските комунисти за комунистическа революция. Комунистическите водачи тогава бягат позорно от страната и по-късно стават граждани на чужда държава –СССР, за да продължат като такива своята 

терористична дейност срещу Отечеството си

Но за българския принос в спирането на комунистическата инвазия тепърва има да се пише и говори.

Достатъчно е да се разказва историята на българското горянско съпротивително движение срещу съветската окупация на България – това е история, с която всеки българин може да се гордее.
Факт е, че на път за срещата на страните от Г-20  в Хамбург американският президент Доналд Тръмп направи знаково посещение във Варшава и от там изпрати послание, което бе чуто от целия свят. То гласи: заедно сме, в НАТО сме, силни сме!

http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/poslanieto-na-donald-tramp-ot-varshava-e-otpraveno-i-kam-nas

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!